#ФільмНаВихідні: Марчеліно, хліб і вино

0
1209

Цієї неділі в Євангельському уривку ми зустрінемо бідолашного батька, який проситиме Христа про звільнення свого сина з-під влади злого духа. В цьому уривку, який нам розповість ап. Матей (Мт. 17:14-23) будемо бачити молоду людину, яка є в потребі та розуміє, що ніхто, крім Господа Ісуса, їй не допоможе. Ще перед тим як батько звернувся до Христа зі своїм проханням, він просив про це апостолів, але в них нічого не вийшло…

Дуже часто ми й сьогодні бачимо проблеми та різного роду «поневолення» молодих людей. Не завжди ми, як і євангельський батько, розуміємо чому і за що так є, але, за все ж його прикладом, мусимо зрозуміти, що тільки в Господі ми, як і наші діти, можуть бути по-справжньому вільними.

Тому цього тижня редакція Всеукраїнського часопису «Нова Зоря» у своїй щотижневій рубриці #ФільмНаВихідні сьогодні радить до перегляду дуже милу та захоплюючу стрічку «Марчеліно, хліб і вино», 1991 р.

Це історія життя маленького хлопчика-сироти, який жив в монастирі своїм звичайним дитячим життям. Через деякий час Марчеліно почав спілкуватися з Богом (приходячи до розпяття Ісуса Христа , яке стояло в монастирі в повний зріст). Він приносив Ісусу їжу чисто по- дитячому , думаючи ,що Господь голодний. Одного разу він запитав в Ісуса про матір , хто вона така і звідки береться . “Хочу , говорить, мою маму побачити а також і твою ( Христову)”. Христос лагідно говорить”давай ти ляжеш спати , а я у сні покажу тобі всіх кого ти хочеш побачити  …..”

Це один з найбільших комерційних та критичних успіхів в історії іспанського кіно, що перевищує канони релігійного кіно, що склалися в той час.

Він був заснований на однойменному романі Хосе Марії Санчес Сільви. Фільм обертається історією про хлопчика Марчеліно, якого взяли на виховання францисканські монахи. Одного разу, молячись перед розп’яттям хлопчик побачив як Ісус оживає та починає з ним спілкуватися.

За цим посиланням пропонуємо вам до перегляду дві серії фільму «Марчеліно, хліб і вино»

Рік випуску:1991.

Країна :Франція,Іспанія,Італія.

Жанр:Драма.

Переклад: Любительський, мова українська.

Режисер: Luiqi Comencini.

Сценарій:Luiqi Comencini, Ennio De Concini

Актори: R.Malavasi,M-F Lefevre,I.Grazioli,S.Forcina,

K.Colomaloni,F.Scali,F.Gomez,Lucio Romero,N.Paolucci та інші.