Перший трофей Луческу: “Динамо” розібралося з “Шахтарем” і завоювало Суперкубок України

0
32

Мірча Луческу виграв першу дуель у свого колишнього клубу.

Київське “Динамо” перемогло донецький “Шахтар” у поєдинку за Суперкубок України-2020, – пише НЗ з посиланням на ТСН.Проспорт

Матч відбувся за порожніх трибун НСК “Олімпійський” і закінчився з рахунком 3:1 на користь команди Мірчі Луческу.

Зі старту зустрічі “гірники” більше володіли м’ячем, але це не приносило жодної користі. “Динамо” ж забило своїм першим ударом. На 20-й хвилині Сергій Сидорчук відкрився під пас Жерсона Родрігеса і подав на дальню стійку – Карлос Де Пена головою увігнав м’яч в сітку воріт “Шахтаря”.

Пропустивши гол, підопічні Луїша Каштру знову забрали м’яч під свій контроль та пішли на ворота “Динамо”, але отримали контратаку у відповідь. На 31-й хвилині Родрігес протягнув м’яч на половину поля “Шахтаря” й елегантним черпачком закинув його за комірець Андрію Пятову.

ФК Динамо Київ

До перерви “гірникам” вдалося відквитати один м’яч. На 37-й хвилині Тете м’яко подав з правого флангу, а Жуніор Мораєс високо вистрибнув і ударом головою не залишив шансів Георгію Бущану. Міг “Шахтар” і зовсім зрівняти рахунок у першому таймі, але удар Тете на 41-й хвилині прийняла на себе поперечина.

ФК Динамо Київ

У другому таймі малюнок гри не змінився: “Шахтар” атакував, а “Динамо” намагалося втримати переможний рахунок. Декілька разів футболістів донецького клубу підвела реалізація моментів. Натомість “біло-сині” показали стовідсоткову реалізацію: три удари – три голи. Питання щодо переможця на 83-й хвилині зняв Фран Соль – іспанський нападник на дальньому куті воротарського майданчика замкнув навіс від Олександра Андрієвського.

ФК Динамо Київ
  • Для “Динамо” це третій поспіль та дев’ятий в історії тріумф у Суперкубку України. “Шахтар” вигравав трофей 8 разів. Також “біло-сині” обійшли “гірників” за кількістю трофеїв в історії незалежної України – 36 проти 35.
  • Для Мірчі Луческу це перший трофей на посаді головного тренера “Динамо”.