Митрополит Володимир уділив ієрейські свячення випускникам Івано-Франківської духовної семінарії

0
207

У неділю, 30 серпня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин завітав на парафію Різдва Пресвятої Богородиці, що в с. Дубівці Галицького протопресвітеріату, де уділив ієрейські свячення випускникам Івано-Франківської духовної семінарії.

Архієрея тепло зустріли на парафіяльному подвір’ї представники спільноти УМХ, чисельно зібрані віряни, а також духовенство на чолі з місцевим парохом митр. прот. Олегом Каськівим. Отець Олег запросив Митрополита Володимира очолити Божественну Літургії та уділити всім присутнім своє архієрейське благословення.

Цей день став радісним для всієї парафіяльної спільноти, чисельно запрошеного духовенства, а особливо для сімох дияконів, яких Владика Володимир рукоположив на священників.

Серед нововисвячених випускників Івано-Франківської духовної семінарії: Микола ДолішнійВіталій ДеркачАртем Левицький, Тарас МаксимівСтепан ВитвицькийПавло Віра та Володимир Каліта.

Роздумуючи над Божим словом в часі проповіді, Владика Володимир акцентував увагу над прочитаним уривком з Євангелія про юнака. «Якщо хочемо осягнути небо, тоді до нього немає іншої дороги, як та, яку вказав Ісус Христос. Основне запитання сьогоднішнього євангельського юнака насамперед стосується нашої молоді. Церква і Україна мають потребу у їхній жертовності й посвяті служити», – переконаний Владика Володимир Війтишин

Згідно з Чином поставлення ієрея, після Великого входу кандидати до священства зачитали визнання віри. Опісля Владика Володимир прочитав молитви ієрейських свячень. Відтак нововисвячені ієреї були облечені у священничі ризи: епітрахиль, пояс, нарукавники та фелон, а також отримали служебник та чашу.

Опісля продовжилась Літургія, по завершенні якої Митрополит привітав нововисвячених ієреїв, заохотивши їх  до ревної праці у Христовому винограднику, щоб гідно несли покладені на них пастирські обов`язки. В свою чергу, священнослужителі подякували Владиці Володимиру за довіру та висловили свою вдячність батькам, родичам і всім тим, хто доклався до їхньої формації.

На завершення урочистостей прот. Олег Каськів подякував Архієрею за батьківський візит до місцевої парафіяльної спільноти та вручив Митрополиту книгу історичних нарисів громади села Дубівці.

Нехай всемилостивий Господь благословить новоієреїв на шляху їхнього священничого служіння!

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ