Україна перемогла Швейцарію у дебютному матчі в еліті Ліги націй

0
12

Шедеври Ярмоленка та Зінченка принесли Україні перемогу у дебютному матчі в еліті Ліги націй.
Підопічні Андрія Шевченка здолали Швейцарію повідомляє ТСН.

Збірна України перемогла Швейцарію у матчі 1-го туру групового етапу Ліги націй 2020\2021. Поєдинок відбувся без глядачів на “Арені Львів” та закінчився з рахунком 2:1.

Перший небезпечний момент у зустрічі створила українська команда — Руслан Малиновський на 10-й хвилині гарматним пострілом струсонув стійку воріт “хрестоносців”.

Невдовзі підопічні Андрія Шевченка вийшли вперед. На 14-й хвилині дебютант головної команди країни Олександр Тимчик прорвався правим флангом і пробив у ближній кут, Ян Зоммер відбив перед собою, після чого Тимчик віддав на порожні ворота Андрію Ярмоленку, а вінгер англійського “Вест Хема” красиво забив п’ятою.

Для Ярмоленка гол став 38-м у футболці збірної України. Тільки Андрій Шевченко забив більше за національну команду (48).

До кінця першого тайму швейцарці зуміли зрівняти рахунок — на 41-й хвилині Харіс Сеферович отримав вільний простір у метрах 30 від штрафного майданчика українців, змістився в центр і увігнав м’яч у нижній кут воріт Андрія Пятова.

Після перерви команди продовжили грати на зустрічних курсах. На 55-й хвилині Рубен Варгас міг виводити “хрестоносців” вперед, але після навісу головою пробив у стійку.

Україна відповіла на 68-й хвилині і одразу результативно. Олександр Зінченко отримав передачу від Богдана Михайличенка та з місця технічно поклав м’яч у дальній кут. У підсумку цей м’яч став вирішальним і приніс команді Андрія Шевченка перемогу у стартовому матчі нового розіграшу Ліги націй.

У паралельному матчі нашої групи Німеччина та Іспанія зіграли внічию (1:1). Таким чином, збірна України очолила квартет з трьома балами в активі.
 
Наступний матч Ліги націй “синьо-жовті” проведуть у неділю, 6 вересня. Команда Андрія Шевченка у Мадриді протистоятиме іспанцям.