Кулінарні шедеври — 7 страв, щоб порадувати сім’ю на вихідних

0
139
Фото ілюстративне / джерело: unsplash.com

Довгі вихідні — прекрасний привід, щоб приготувати щось смачне. Щось таке, що сподобається всій родині та на що зазвичай не вистачає часу протягом тижня. Редакція НЗ пропонує вам нашу добірку — 7 смачних страв, які можна приготувати вже на цих вихідних.

Всі страви займають за часом годину та більше. Якраз те, що можна приготувати на вихідних!

1. Деруни зі сметаною

Коли, як не на вихідних, можна приготувати справжні домашні деруни зі сметаною? Звичайно, приготування дерунів займає трохи часу, але результат того вартий! Щоб приготувати звичайні картопляні деруни, крім картоплі, вам знадобиться цибуля, яйце, сметана, манна крупа або борошно, сіль, чорний перець та рослинна олія для смаження. Крім того, можна приготувати деруни з кисломолочним сиром, деруни з адигейським сиром, деруни з бринзою або деруни з плавленими сирками.

2. Домашні вареники зі сметаною

Прекрасний спосіб провести час з сім’єю на вихідних — це приготувати вареники з картоплею або вареники з сиром. Адже ліпити вареники — це весело! Особливо, якщо підключити до цього заняття всю сім’ю. Якщо у вас є діти, чому б не навчити їх ліпити вареники?

Домашні вареники

Існує безліч варіантів начинки для вареників: вареники з солоним та солодким сиром, вареники з картоплею та сиром чеддер, вареники з бринзою і салом, вареники з картоплею та моцарелою, вареники з сиром сулугуні та багато інших. 

3. Галушки по-полтавськи

Якщо потрібно смачно нагодувати всю сім’ю, то як не можна краще підійдуть традиційні страви української кухні — які готували ще наші бабусі та прабабусі. Одна з таких страв — справжні галушки по-полтавськи. Щоб їх приготувати, вам знадобиться не так багато інгредієнтів: борошно, куряче філе, свіжі печериці, цибуля, часник, сметана, кефір, рослинна олія.

 Галушки по-полтавськи

4. Голубці з рисом або картоплею

Коли, як не на вихідних, готувати справжні голубці з рисом та м’ясним фаршем? Щоб їх приготувати, доведеться витратити трохи часу, однак результат того вартий.

 Голубці

5. Фарширований перець

Якщо не хочеться готувати голубці, можна приготувати фарширований перець. Готується він трохи швидше, ніж голубці з капустою, а результат вас порадує.

 Фарширований перець

6. Млинці з начинкою

Смачні млинці можна (і навіть потрібно) готувати не тільки на Масляну! Існує безліч рецептів млинців: млинці на молоці, млинці на сметані та яйцях, млинці на ряжанці, гарбузові млинці, бурякові млинці, пишні оладки на кефірі та багато інших. Крім того, існує безліч варіантів начинки для млинців: млинці з курячим м’ясом та овочами, млинці з сиром і беконом, млинці з беконом та бананом, млинці з сосискою та плавленим сиром, млинці з фруктами і ягодами, млинці з варенням. Чому б не приготувати смачні млинці вже на цих вихідних?

Млинці з начинкою

7. Італійська лазанья

Якщо хочеться поїсти ситно та смачно, то як не можна краще підійде італійська лазанья. Лазанья з яловичим фаршем, свинячими сосисками, моцарелою, кисломолочним сиром, сиром проволоне і твердим сиром; овочева лазанья з декількома видами сиру; лазанья з грибами та моцарелою — ось лише кілька ідей, з чим можна приготувати цю смачну страву. Чому б і ні? Рецепти лазаньї — в статті Готуємо лазанью — 3 рецепти від італійських шеф-кухарів

Італійська лазанья

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.