В Каїрі виявлено 14 саркофагів, які лежали похованими протягом 2500 років

0
10

Труни були виявлені під час археологічних розкопок на місці поховання, в якому на початку вересня знайшли ще 13 дерев’яних саркофагів, йдеться в заяві Міністерства старожитностей Єгипту.

Про це повідомляє  РІСУ, посилаючись на заяву міністерства.

Великий некрополь Саккара розташований приблизно в 16 км на південь від знаменитих пірамід Гізи. Він є частиною стародавнього міста Мемфіса, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, і тут знаходиться колосальна ступінчаста піраміда Джосера.

На фотографіях добре збережених дерев’яних домовин зображені витончені і хитромудрі малюнки з бордовими і синіми лініями, а також ієрогліфічні зображення.

У міністерстві заявили, що заплановані додаткові розкопки з очікуванням того, що на цьому місці буде знайдений ще один скарб дерев’яних домовин. Більш того, міністр туризму і старожитностей Халед аль-Анані сказав, що недавні знахідки в Саккарі були «тільки початком».

Єгипет прагнув просувати археологічні відкриття по всій країні, щоб відродити туризм, який постраждав від обмежень на поїздки через пандемію коронавірусу.