#ФільмНаВихідні: Йосафата Гордашевська світло з України

0
352

Сьогодні, 20 листопада, ми вшановуємо пам’ять блаженної Йосафати Гордашевської. Вона – монахиня Української Греко-Католицької Церкви, яка передбачила свою смерть і тіло якої після смерті було віднайдено нетлінним, і, як і мощі святого Йосафата, перенесено з Відня до Риму.

Сестра Йосафата була першою монахинею першого в Україні активного греко-католицького монашого чину, що опирається на богослов’я убогого Христа і провадить харизматичну працю поміж найбільш упослідженими.

Редакція Всеукраїнського часопису «Нова Зоря» у своїй рубриці #ФільмНаВихідні  радить до перегляду фільм «Йосафата Гордашевська світло з України». Це документальна стрічка, яка ближче познайомить кожного з нас із постаттю блаженної Йосафати. Лента розповідає про життя Йосафати Гордашевської та життя й діяльність її послідовників – сестер Служебниць Пречистої Діви Марії.

Фільм складається із двох коротких частин.

Опис: Преподобна сестра Йосафата Гордашевська є співзасновницею та головною настоятелькою першого чернечого згромадження візантійського українського обряду спільноти сестер Служебниць Пречистої Діви Марії. Історія згромадження розпочалася у малому вбогому монастирі на Львівщині. Невдовзі зусиллями настоятельки повстають все нові і нові монастирі як в Україні, так і за кордоном. Нині її застановами, її духом живуть сотні сестер Служебниць Пречистої Діви Марії майже на всіх континентах світу.

Фільм Йосафата Гордашевська світло з України(2008) 1 ч.
Фільм Йосафата Гордашевська світло з України(2008) 2 ч.

Режисер: Giancarlo Zylian