Як зміцнити свій імунітет: натуральні противірусні

0
41

В час боротьби з пандемією лікарі дедалі частіше звертають особливу увагу на укріплення імунітету. Відомо, що для підвищення опірності вірусам та хворобам наш організм потребує поживних речовин, вітамінів та мікроелементів. Саме від роботи імунної системи залежить вірогідність підхоплення вірусів.

Обираючи здорове харчування, ми рятуємо свій організм від анемії, відчуття слабкості та депресивного настрою. Отож ми підготували для Вас список продуктів, які покращують роботу імунної системи та організму в цілому.

  • Мед відомий, як чудодійний духмяний продукт з живильною дією. Продукт дуже цінний, адже насичує організм фруктозою, таким чином покращуючи самопочуття. Завдяки багатому вітамінному складу вживання меду забезпечує захист від вірусів. Для ранкової бадьорості розпочинайте свій день зі склянки води з медом та лимоном.
  • Олія з насіння чорного кмину вважається лідером із вмісту поліненасичених жирних кислот (Омега-6 і Омега-9), які сприяють профілактиці вірусних захворювань. Продукт допомагає нормалізувати обмін речовин на клітинному рівні.
  • Мигдаль характеризується високим вмістом вітаміну Е. Він є сильним антиоксидантом, захищає клітини від старіння, протистоїть дії вільних радикалів.
  • Пророщена пшениця – неймовірно корисний продукт, який можна додавати в салати чи робити вітамінні коктейлі з медом. Саме в процесі пророщення поживна цінність зростає в багато разів – вони починають володіти незвичайними властивостями регенерації та детоксикації.
  • Цільнозернові каші – один з варіантів поживного та смачного сніданку. Головним їх компонентом являється клітковина, яка стимулює роботу шлунку та покращує процес травлення. До прикладу, гречку можна сміливо назвати королевою круп, тому що в одній її порції закладена половина добової норми заліза. Власне ця речовина відповідає за роботу кров’яних тілець та підвищує гемоглобін.
  • Бобові – замінник м’яса та джерело швидко засвоюваного тваринного білка. Сочевиця збагачена речовинами, які пригнічують ріст злоякісних пухлин. Цікаво те, що сочевиця зберігає ці корисні властивості навіть при термічній обробці. Бобова культура активно зміцнює імунітет.
  • Імбир пришвидшує виведення токсинів з організму та поліпшує стан нервової системи. Продукт розріджує кров і покращує циркуляцію в судинах, знижує ризик утворення тромбів. Володіючи високим вмістом вітаміну С, коренеплід активізує імунітет, підсилює вироблення тепла в організмі та чинить антибактеріальну дію.

Сезонні овочі та фрукти – справжня скарбниця мікроелементів. Основний привілей у  варіації рецептів – від корисних салатів до свіжовичавлених соків. До солодких сніданків додавайте чорнослив, родзинки та курагу, які подвоюють користь свіжих плодів.

Сподіваємося, наші поради допоможуть Вам залишатися здоровими та протистояти будь-яким вірусам. Не забувайте про важливість корисного харчування, прогулянки на свіжому повітрі та якісний відпочинок, адже в здоровому тілі перебуває здоровий дух!

Вікторія ГАВАЛЕШКО.