Лікувально-діагностичний Центр св. Луки: служіння особливим людям в особливий час

0
56

Рік, що минув, вочевидь змусив кожного наново поглянути на особу медичного працівника. Зіткнувшись тет-а-тет із невидимим, проте надзвичайно небезпечним, ворогом, кожен із нас хотів мати певність та відчути захист саме завдяки нашим лікарям. Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ з перших днів карантину розпочала  боротьбу з невидимим ворогом, допомагаючи потребуючим.

Відповідаючи на вимоги часу, лікарі Лікувально-діагностичного центру св. Луки розпочали надавати безкоштовні онлайн-консультації для всіх, хто до них звертається. Очевидно, такий підхід сильно відрізняється від традиційних методів медичного огляду і, тим не менше, завдяки ньому також вдалося допомогти значній кількості потребуючих. Загалом протягом всього періоду роботи безкоштовного кол-центру, різні спеціалісти ЛДЦСЛ надали 2389 професійних медичних консультацій.

В той же час, пріоритетним для діагностичного центру і надалі залишається фахова допомога особам, котрі в силу складного матеріального становища, часто не можуть собі дозволити отримати якісну діагностику. До таких категорій належать: малозабезпечені особи, багатодітні  сім’ї, люди з групами інвалідності, учасники АТО, а також ті, в кого зараз склалися складні обставини в житті. У році, що минув, працівники Лікувально-Діагностичного центру св. Луки надали 6 тисяч 102 пільгових та безкоштовних медичних послуг, загальною вартістю 424 тисяч 566 гривень.

«Майже два роки тому я вперше звернулася до центру св. Луки.  Я була приємно вражена, коли в клініці, дізнавшись, що я є інвалідом по зору, самі запропонували мені пройти обстеження за пільговим тарифом. Такого я раніше не зустрічала в приватних лікувальних закладах», – розповідає Олеся, жителька міста Івано-Франківська.

У своєму коментарі для Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ жінка розповіла, що впродовж довгого часу не могла завагітніти, саме це стало причиною звернутися за допомогою до фахівців ЛДЦСЛ.

Після курсу лікування жінка успішно завагітніла та народила цілком здорову дитину.

«Для мене ще однією приємністю стало довідатись про функціонування педіатричного кабінету в центрі св. Луки. Тепер ми удвох будемо обстежуватися з моєю новонародженою дитиною разом, проходячи всі планові обстеження в цьому медичному закладі. Особливо вдячна Богові та працівникам центру Луки за мого здорового синочка, а також за високий рівень професіоналізму в наданні всіх медичних послуг на пільгових умовах», – ділиться п. Олеся.

Пригадуємо, що Лікувально-Діагностичний центр св. Луки працює в нашому місті з 2013 року. Стараннями Івано-Франківського Архієпархіального Управління УГКЦ тут підібраний висококваліфікований медичний персонал, який насправді піклується та переймається проблемами кожного пацієнта. На сьогоднішній день сміливо можна сказати, що саме тут використовується найсучасніше обладнання.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ