Побачив світ 17-й номер Вісника Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

0
37

Видання презентували 2 лютого на зборах протопресвітерів. Опісля вісник отримали усі деканати, щоби розповсюдити його між усіма священниками Івано-Франківської Архієпархії.

У вівторок, 2 лютого, вийшов друком новий номер інформаційного бюлетеня «Вісник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ». Щорічник виходить, починаючи з 2011 р., та загалом став вже сімнадцятим.

Видання підготувала Курія Івано-Франківської Архієпархії з метою надання інформаційної підтримки про основні документи з життя УГКЦ, Митрополії та нашої Архієпархії. Загалом Вісник складається із 8 розділів, серед яких є «Пасторальний план Архієпархії на 2021 р.», «План Архієпархіальних прощ на 2021 р.», «Вибрані документи Церкви», актуальні «Адміністративні акти», «Хронологія основних подій з життя Архієпархії за 2019 р.» та, звісно ж, статистичні дані.

У Віснику також подано основні напрямки, які покликані сприяти оновленню та розвитку наших парафіяльних спільнот щодо катехизації, проповіді Слова Божого, соціального та місійного служіння. Окрім того, для допомоги в організації діяльності та розвитку парафії, є пригадування про те, що при парафії повинні бути створені парафіяльні ради, а саме: пастирська й економічна. Тут же Курія пригадує, що кожен парох (адміністратор) повинен надавати пастирську опіку всім вірним своєї парафії. Для цього там де є великі парафії або є слушна потреба, рекомендується, щоб був парафіяльний сотрудник, один або декілька. Між парохом та сотрудником повинні існувати братерські стосунки та пошана, а також раціональний розподіл парафіяльних обов’язків служінь.

У Віснику, серед іншого, представлено основні моменти з діяльності Фінансово-Юридичного відділу Івано-Франківської Архієпархії протягом минулого року.

Окремим розділом зібрані усі духовні роздуми, які були виголошені впродовж року на зборах протопресвітерів.

Додамо, що видання побачило світ у видавництві «Нова Зоря».

Переглянути Вісник Івано-Франківської Архієпархії №17 (2020 р. Б.) можна за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ