#ФільмНаВихідні: А в душі я танцюю

0
209

Наближаються вихідні, а це означає, що саме час якомога довше побути із своєю сім’єю, або ж у колі друзів, поки триває останній місяць зими, переглянути цікавий фільм. Якщо ж стрічка, яку ви будете переглядати, не просто цікава, але й повчальна – то це подвійна радість.

Саме тому, редакція Всеукраїнського часопису «Нова Зоря» у своїй рубриці #ФільмНаВихідні радить сьогодні до перегляду фільм «А в душі я танцюю». Стрічка заснована на розповіді ірландського письменника Крістіана О’Рейлі, який сам працював в дублінському Центрі з надання права на самостійне проживання, де познайомився з Дермотом Волшем, у якого був церебральний параліч.

Фільм «А в душі я танцюю» / стопкадр

У цьому фільмі немає ані слова про релігію, але він надихає глядачів бути відкритими до людей поруч та ділитися із ними теплом свого серця. Майклу 24 роки, і майже все своє життя він провів у будинку для людей з особливими потребами, куди потрапив через церебральний параліч. Він знайомиться з новим пацієнтом клініки — Рорі О’Ши, якого прикувала до візка м’язова атрофія. Як і Майкл, він практично не може пересуватися, але це не заважає Рорі насолоджуватися життям. Його сміливість і витримка стають прикладом для Майкла і кожного, хто перегляне цю особливу стрічку.

Сюжет

Майклу 24 роки, і майже все своє життя він провів у будинку для інвалідів, куди потрапив через церебральний параліч. Він знайомиться з новим пацієнтом клініки — Рорі О’Ши, якого прикувала до інвалідного візка м’язова атрофія. Як і Майкл, він практично не може пересуватися, але це не заважає Рорі по-своєму насолоджуватися життям. Його сміливість і байдужість до ударів долі стають відмінним прикладом для Майкла …

Фільм «А в душі я танцюю» / стопкадр

Актори

Стівен Робертсон — Майкл Сонноллі;

Джеймс Макевой — Рорі О’Ши;

Ромола Герей — Сєбан;

Том Хікі — Кон О’Ши (батько Рорі);

Бренда Фрікер — Ейлін

Фільм «А в душі я танцюю» / стопкадр

Цікаві факти

  • Джеймс Макевой хотів спробувати себе у ролі Майкла, але після спільного прослуховування з шотландським актором Стівеном Робертсоном зрозумів, що той більше підходить на цю роль.
  • Готуючись до зйомок, актор Джеймс Макевой багато спілкувався з людьми, у яких м’язова дистрофія Дюшена. Він з’ясував, що вони хотіли, щоб їх взагалі не помічали — тільки б не жаліли.
  • Під час зйомок актори проводили в інвалідних кріслах по 12 годин на день.

Фільм в українському дубляжі можна переглянути ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.