Гурт «ADORO» молився та співав з онкохворими дітьми

0
254

У вівторок, 16 лютого, вокальний квінтет «ADORO» завітав з молитовною та пісенною підтримкою до онкогематологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні. Гурт молився разом з онкохворими дітьми молебень до Богородиці та виконав релігійні твори для зміцнення духу. Опісля квінтет заспівав декілька народних пісень.

«Як тільки отець Ярослав Рохман запропонував таку ідею, я одразу відчув поклик, що ми мусимо подарувати цим діткам надію і гарний настрій! Таким жестом хочемо показати, що українська пісня і молитва повинні лунати завжди і всюди! Музика лікує, тому маю надію, що бачитиму цих дітей у перших рядах на наших майбутніх концертах та Літургіях! Не тільки дітей, а й лікарів, які так ревно служать своєму покликанню і рятують життя. Насправді нам так мало потрібно для щастя, тому дякуймо Богові за кожен прожитий день!» – розповідає про ініціативу засновник гурту Дмитро Котович.

Завідувачка відділення Алла Іваненко назвала акапельний спів справжнім духовним душем для дітей та лікарів. Крім того, гурт вже домовився із керівництвом про майбутній візит: виконавці планують стати донорами крові для дітей, що перебувають на лікуванні. Учасники наголосили на тому, що спільно ми творимо добро тоді, коли дбаємо про ближніх.

«ADORO» – вокальний квінтет, засновником якого є семінарист, нещодавно розпочав свою діяльність із виконання релігійних творів та супроводу Літургій на різних парафіях. Молоді виконавці ставлять за мету популяризацію української народної та духовної пісні. Особливість гурту полягає в акапельному виконанні творів (без будь-якого музичного супроводу).

Вікторія ГАВАЛЕШКО