Ще одну область в Україні можуть внести до “червоної” зони: яку і коли

0
21

Якщо тенденція до зростання госпіталізації на Буковині збережеться, МОЗ буде ініціювати скликання засідання комісії ТЕБ та НС національного рівня.

Чернівецька область може опинитися в “червоній” зоні епідемічної загрози через високі показники госпіталізації пацієнтів з коронавірусом.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санлікар Віктор Ляшко на брифінгу 26 лютого.

Він пояснив, що три дні поспіль на Буковині зростає кількість госпіталізацій із COVID-19. У зв’язку з цим, МОЗ 27 лютого має намір скликати засідання національної комісії ТЕБ та НС для обговорення ситуації в області. І є ймовірність, що на засіданні ухвалять рішення про посилення карантину в Чернівецькій області і встановлення обмежень “червоної” зони.

“Якщо тенденція до зростання рівня госпіталізації збережеться в Чернівецькій області, Міністерство охорони здоров’я буде ініціювати скликання на завтра, на суботу (27 лютого), засідання комісії ТЕБ та НС національного рівня, оскільки завтра буде третій день, коли індикатори, встановлені постановою Кабміну, будуть в Чернівецькій області три дні поспіль перевищувати встановлені нормативи. І це теж буде підставою для оголошення в Чернівецькій області червоного рівня епідемічної небезпеки”, – заявив він.

Нагадаємо, Віктор Ляшко під час брифінгу назвав області, де велика кількість госпіталізацій із COVID-19, яка “насторожує” МОЗ.

Джерело ТСН