Франківський драмтеатр вперше зіграє «Солодку Дарусю» у Чорнобилі та Луганську

0
20

Вчора, 2 березня, Франківський драмтеатр вирушив у гастрольний тур до Сєвєродонецька та Чорнобиля з легендарною виставою «Солодка Даруся» за романом Марії Матіос у постановці народного артиста України Ростислава Держипільського.

«Ця поїздка дуже символічна для нас. Ми їдемо з «червоної» зони в зону, наближену до зони бойових дій, та у зону відчуження. Ми відвідаємо військову частину, зустрінемось із нашими захисниками. Адже хочемо підтримати тих, хто забезпечує нам спокій, безтурботність і відчуття безпеки.» – зазначається на facebook-сторінці драмтеатру.

З часів вибуху на ЧАЕС (1986 р.) у Чорнобилі не відбувалося жодних театральних дійств. Вистава відбудеться напередодні 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи для самопоселенців та співробітників зони відчуження. 

Гастрольну поїздку здійснить весь зірковий склад Франківського драмтеатру: Роман Луцький, Олексій Гнатковський, Андрій Фелик, Галина Баранкевич, Надія Левченко, Олеся Пасічняк, Тетяна Гірник, Ігор Захарчук і авторка твору – Марія Матіос.

Отже, в рамках гастрольного туру «ТЕАТР У ЗОНІ ДОСТУПУ»:

3 березня – драма «Солодка Даруся» на сцені Луганського обласного музично-драматичного театру в Сєвєродонецьку.

4 березня – зустріч з бійцями ЗСУ, фрагменти драми-реквієму «Нація».

5 березня – драма «Солодка Даруся» в Будинку культури міста Чорнобиля.