Чернеча Родина Воплоченого Слова організувала поїздку дітей з Донеччини у Карпати

0
21

Уже другий рік поспіль отці та сестри Чернечої Родини Воплоченого Слова організовують поїздки для дітей з Донеччини, як винагороду за участь у катехизації та вертепі у м. Краматорськ та с. Староварварівка.

Минулого року діти відвідали спільноту сестер СГДММ в Одесі (Вапнярка) і мали можливість відпочити на Чорному морі.

Цього року Боже Провидіння подбало про ще одну цікаву і захоплюючу поїздку, яка тривала три дні.

Першого дня діти відвідали столицю України – Київ. Дуже цікавою була оглядова екскурсія автобусом : «Сім чудес  Києва».

Після обіду подорожуючі відвідали не менш цікавий музей «Експериментаніум» – місце, де наука стає цікавою! Відвідувачі могли перевірити електропровідність різних предметів, запустити хмару під стелю, намалювати візерунок маятником, посидіти за кермом справжньої пожежної машини, розібрати модель людини на запчастини і багато іншого.

У Карпатах день розпочався з Божественної Літургії, яку відслужили отці Воплоченого Слова, які місіонують у різних куточках України. В цей день підлітки вперше бачили так багато отців-монахів, вперше споглядали засніжені гори, вперше стали на лижі. Неможливо описати велику радість дітей, яка віддзеркалилась у їх очах.

Звичайно, були і падіння і маленькі невдачі, які допомагали долати отці і сестри. Ввечері всі були втомлені, але щасливі.

Третього дня діти відвідали монаші спільноти та Доми Милосердя. Читаємо у Святому Письмі: «Покажи мені твою віру без діл, а я тобі покажу моїми ділами мою віру». (Якова 2, 18). На проповіді о. Петро, ВС заохотив всіх присутніх робити добрі діла. Кожен може творити добро, якщо тільки захоче.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://iveukraine.com.ua