У Ватикані розпочалося приурочене до Великодня щеплення потребуючих та бідних

0
50

В середу, 31 березня 2021 р., у Ватикані отримали першу дозу щеплення від Covid-19 понад 100 потребуючих людей, які є гостями нічліжки, яку послідовниці святої Матері Терези з Калькутти провадять поблизу римського Колізею, а також з інших схожих структур Риму. В більшості йдеться про осіб віком 40-50 років, які також страждають від різних хронічних захворювань, а тому перебувають у так званій групі ризику, через що вакцинація є особливо рекомендованою для них.

«Сьогодні ми вакцинували першу групу уразливих людей, які походять із прихованих периферій Риму», – зазначила для Vatican News лікарка Лучія Ерколі, додаючи: «Все пішло добре і без ускладнень». За її словами, всі були задоволені. Зрештою, йдеться про людей, які б в жодний інший спосіб не змогли б отримати щеплення та захиститися від вірусу.

Як повідомлялося, ця великодня ініціатива відбувається за бажанням Папи Франциска. Мета полягає в тому, щоб у контексті цьогорічної Пасхи щепити приблизно 1200 людей, які повинні отримати першу дозу вакцини до завершення Страсного Тижня.

Джерело:vaticannews