Від чистоти слова до чистоти довкілля

0
192

Видавництво «Нова Зоря» в рамках акції «Посади дерево миру» нейтралізовуватиме «екологічний слід»

З нагоди 95-ї річниці від заснування та 30-го ювілею з часу відновлення українського греко-католицького часопису «Нова Зоря», редакція та творчий колектив газети вирішили підтримати всеукраїнську безстрокову екологічну акцію Бюро УГКЦ з питань екології «Посади дерево миру» та через висадку дерев нейтралізувати «екологічний слід», який видавництво робить на довкілля.

Це видання Івано-Франківської Митрополії УГКЦ впродовж багатьох років кожного тижня тішить своїх читачів цікавими історіями та актуальними новинами з життя Церкви, фаховими аналітичними статтями про сучасний стан суспільства, роздумами над Божим Словом та іншим цікавим матеріалом. Тому «Нова Зоря» була і залишається чудовим інструментом для проголошення Доброї Новини.

Сучасна людина, маючи доступ до різної, часто неперевіреної інформації, яка безперервно «бомбардує» її, все ж таки не насичується нею. Людина потребує живого слова, яке формує, заспокоює, повертає мир та вселяє надію.  А доступна в засобах сучасної комунікації інформація, на жаль, навпаки: – навіює паралізуючий страх перед завтрашнім днем та одні перед одними, підживлює роздратування, посилює агресію та депресію.  Саме тому щотижневик «Нова Зоря» – це наче малесенький «ковток» свіжого повітря у задушливому та перенасиченому інформаційному просторі.

«Наш творчий колектив своєю щоденною працею старається дати нашим читачам живе, перевірена друковане слово, яке покликане очищати людські серця та віру в Бога, щоби потім могти очистити суспільство та наше довкілля від усього бруду, який завжди залишає після себе гріх», – стверджує головний редактор «Нової Зорі» та керівник департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії о. Іван Стефурак. «З нагоди наших двох пам’ятних дат ми вирішили піти ще на крок далі і разом з колективом прийняли рішення цього року зробити своєрідну реституцію нашому Творцеві. Плануємо нейтралізувати наш негативний «екологічний слід» на довкілля, яке ми робимо як видавництво і газета, через висадку дерев та все частіше здійснюємо друк на дружньому до довкілля папері», – продовжив головний редактор.  

   «Видавництво «Нова Зоря» з часу відновлення завжди намагалось бути чутливим до екологічної тематики, – констатує о. Володимир Містерман, богословський редактор газети. – Про це свідчить той факт, що перші україномовні видання на екологічну тематику та перший церковно-екологічний календар вийшли друком саме в «Новій Зорі», а останні два видання, які ми як видавництво підготували у співпраці з Екобюро УГКЦ, також були видані у нас і надруковані на папері, дружньому до довкілля».

  Колектив «Нової Зорі» у співпраці з Екобюро в рамках екоакції «Посади дерево миру» 6 листопада 2021 року Божого у Міжнародний день попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни та військових конфліктів спільно планують під гаслом «Від чистоти слова – до чистоти довкілля» висадити дерева як компенсацію за завдану довкіллю шкоду.

Вл. інф.