При парафії Матері Божої Неустанної Помочі хочуть облаштувати інклюзивну пекарню, де б могли працювати сонячні діти

0
566

На парафії Матері Божої Неустанної Помочі, що знаходиться на вулиці Івасюка в Івано-Франківську, ось уже8 років поспіль діє спільнота «Віра і світло». Її учасники – діти з порушеннями розумового розвитку, їхні батьки і приятелі.

Також для сонячних діток тут створена  майстерня «Промінь любові», де вони разом із асистентами створюють вироби та займаються творчістю.

У планах та у процесі реалізації амбітний проєкт – будівництво пекарні «Радість без меж», де б могли  працювати учасники спільноти «Віра і світло».

«Зазвичай такі діти і їхні батьки є ізольовані від суспільства, закриті вдома. Ми ж створили спільноту для того, щоб вони могли спілкуватися, проводити разом дозвілля і долати проблеми, допомагаючи одне одному. Таке спілкування важливе як для дітей, так і для їхніх батьків. Зараз хочемо також реалізувати великий і дуже важливий проєкт будівництва пекарні, щоб ці діти могли працевлаштуватись, бути соціалізованими і  заробляти собі кошти на життя», – розповідає отець-настоятель храму, монах-редемпторист Андрій Цікало.

Проєкт облаштування інклюзивної пекарні № 145 подали на «Бюджет участі». Проголосувати за нього можна за посиланням.

«Пекарня даватиме великий позитивний результат, коли вона буде зроблена. Ці діти будуть пекти смачні круасани, бургери, хліб. Так само тут планують облаштувати кав’ярню», – говорить відомий ресторатор та промотер соціальної пекарні «Радість без меж» Дарвін Седеньо.

Неабияк радіють можливості створення пекарні батьки особливих діток.

«Моя дитина закінчує зараз школу. І все… На тому кінець… Ця пекарня – це шанс на працевлаштування. Вона зможе бути в соціумі і буде важливою і комусь потрібною. Відтепер вона вчиться, що буде офіціантом. Звісно, кожні кроки для моєї дитини – це не так просто. Але я маю надію і впевнена в тому, що я її цьому навчу і вона буде старатись. Але найбільше мене тішить і тягар мені з душі знято, що кудись та й моя Карінка піде працювати. Я прошу Бога, аби цей проєкт був реалізований. Бо таких мам, як я, є дуже багато. Знаю, що багато людей не знають, що існує другий світ, такий, як у  наших дітей, але це є наша реальність. І, як мама, я дуже боюсь і переживаю, щоб на школі  розвиток моєї дитини не завершився. На роботу її ніхто не візьме. А, якщо робиться такий проєкт, то я сама готова там допомагати їй. Тільки, щоб вона була в соціумі, раділа життю, а не сиділа запертою в хаті», – каже Діна Жакупбекова.

 Якщо проєкт виграє у «Бюджеті участі» – це лиша частина коштів, необхідних для облаштування інклюзивної пекарні та соціального кафе.

Нам необхідна ваша підтримка, як духовна, через молитву, так і фінансова.

Настоятель о. Андрій Цікало, ЗНІ

Картковий рахунок:

Приват Банк   5363 5423 2032 6243

monobank        4441 1144 2215 4680

Райффайзен   4119 9700 9061 8160