Феномен Миколи Малейкого

0
50

Нещодавно в рамках офіційного візиту Глави і Батька УГКЦ, Блаженнішого Святослава до Чернівецької єпархії, з нагоди 200-го ювілею Катедрального собору та коронування ікони «Надія безнадійних», усі дізнались про одного скромного, але дуже обдарованого хлопчину, якого через його надзвичайні музичні здібності почали називати «феномен Миколи Малейкого».

«На нашій парафії Успіння Пресвятої Богородиці в м. Чернівці є школяр, який закінчив 9-й клас. Звати його Микола Малейкий. У школі він всі роки був відмінником, дуже товариський у спілкуванні з друзями та дуже дорослий у спілкуванні з дорослими», – характеризує здібності свого малого парафіянина о. Валерій Сиротюк, настоятель Катедрального собору УГКЦ м. Чернівці.

Ці надзвичайні здібності Миколи почали проявлятись під час карантину (дистанційного навчання), який паралельно в онлайн режимі вивчав фортепіано. Цей обдарований хлопець за 8-9 місяців освоїв програму консерваторії і відкрив у собі феноменальні здібності. І це може видатись нереально та неможливо, однак досконале виконання цим хлопцем різних, інколи складних творів відомих класиків говорить саме за себе.

В той час, коли музичні навики здобуваються важкою, довголітньою працею, Миколка каже, що він просто запам’ятовує музику і відтворює її руками.

Про здібності Миколи Малейкого дізнались випадково його вчителька та однолітки під час випускної вечірки, коли, несподівано для усіх, Микола просто підійшов до інструмента, поклав руки на клавіші та почав грати. Подиву присутніх не було меж, однолітки та вчителька дуже здивувались його неймовірним талантом.

Для ширшого кола талант Миколи став відомий 30 травня, коли в присутності Патріарха Святослава, Митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина та правлячого Архієрея Чернівецької єпархії Преосвященного Владики Йосафата Мощича з нагоди 200-річчя Катедрального Собору високодостойним гостям було представлено Миколу, який поділився своїм надзвичайним даром.

Повідомив Валерій СИРОТЮК,

адміністратор Катедрального собору УГКЦ м. Чернівці.