5 фільмів, які найкраще переглянути під музику дощу

0
112

На найближчі дні синоптики прогнозують дощову погоду на Прикарпатті. Дощ – це можливість зупинитися вдома, випити гаряче какао і, загорнувшись у плед, отримати насолоду від кіноматографу. Саме тому дощові літні вечори можна використати з користю – переосмисливши життя, зробивши певні акценти, отримавши духовний підзаряд після перегляду кінострічок, які ми із задоволенням виокремили для вас у традиційний топ-5:

Солодкий листопад

Sweet-November-sweet-november-26177008-1200-780

Sweet November, 2001

Зізнаюсь, це мій один із найбільш улюблених фільмів. Його основний меседж – вміти зробити зупинку у житті і побачити, що світ навколо – прекрасний. Затягнутий у строгий костюм Нельсон Мосс вічно кудись поспішає і постійно зайнятий. Він не уявляє собі іншого способу життя. Але жива і ексцентрична Сара Дівер вже поспішає йому на допомогу. Якщо у неї вийде, Нельсон стане її новою перемогою в серії виправлених людських доль. Трохи сумний, ліричний фільм з чудовими акторами, яким співпереживаєш від початку і до кінця. Хто ще не дивився, дуже рекомендую.

Осінь у Нью-Йорку

Osen-v-NyuYorke

Autumn in New York, 2000

Класика для всіх шанувальників Річарда Гіра та Вайнони Райдер. Осінній Нью-Йорк полонить своєю красою, створює особливу атмосферу для історії двох життів. Саме в парку господар ресторану Уїлл Кін розлучається зі своєю коханою і в ту ж хвилину бачить Шарлотту Філдінг. Увечері він знову зустрічає її у себе в ресторані. Ловелас Уїлл миттєво пускається в нову любовну пригоду. Але незабаром він несподівано дізнається, що його обраниця хвора. Фільм настановляє, що часто ми живемо несправжнім, натомість не помічаючи цінного навколо.

Коли Гаррі зустрів Саллі

KVJCKsjOIxYx

When Harry met Sally, 1989

Класика американського кінематографу. Гаррі і Саллі знайомі з часів створення світу. Вони разом навчалися, приходять один одному на допомогу в будь-яких життєвих ситуаціях, допомагають у пошуках близької людини. Навіть, коли вони не бачаться, доля зводить їх знову і знову. Вони найкращі друзі вже тисячу років. Але їх дружба постійно перебуває під загрозою. Обох наполегливо мучить питання: чи може щось бути більше?

       До зустрічі з тобою

Me before you, 2016

Зворушлива історія про кохання наперекір усім перешкодам. Луїзі подобалося працювати в маленькій кав’ярні. Вона розуміла, що не закохана у свого хлопця. Але дівчина й уявити не могла, що зустріч із чоловіком, прикутим до інвалідного візка, змінить її життя… Вілл розумів, що після жахливої аварії він не зможе жити на повну силу і хотів припинити це беззмістовне існування. Він не здогадувався, що за кілька хвилин у його життя увірвуться радість і кохання, ім’я яким – Лу…Прекрасна історія-бестселер від Джоджо Мойєс, яка змусить помислити про вічне.

Гордість та упередження

x600

Pride and Prejudice, 2005

Сучасна екранізація роману Джейн Остін, давно стала класикою. Фільм критикують багато шанувальників версії, знятої в 1995 році. Але не можна не відзначити прекрасну колірну гамму сучасного фільму і велика кількість розкішних пейзажів Англії кінця XVIII століття. А талановиті актори і красиві костюми нікого не залишать байдужими.

Приємного перегляду!

Джерело