14 років тому відбулась інтронізація Владики Володимира Війтишина на Франківську катедру

0
41

12 липня 2005 р. в катедральному соборі Воскресіння Христового відбулися одразу 2 знакові події. Світлої пам’яті Блаженніший Любомир Гузар уділив єпископські свячення багатолітньому настоятелю собору, нині вже покійному, Владиці Миколаю Сімкайлу. Тоді ж його призначили на Коломийсько-Чернівецьку катедру.

Цього ж дня і в цьому ж храмі відбулася інтронізація – урочисте введення на престол Івано-Франківської єпархії Владики Володимира Війтишина, який до цього був чинним єпископом Коломийсько-Чернівецької єпархії, – пише НЗ з посиланням на Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Хіротонія владик відбулася після того, як Папа Римський Бенедикт XVI у червні цього року благословив рішення Синоду єпископів УГКЦ щодо призначення настоятеля Кафедрального собору Святого Воскресіння, декана Івано-Франківського отця-мітрата Миколи Сімкайла єпископом Коломийсько-Чернівецької єпархії, а владику Володимира Війтишина – єпархом Івано-Франківської єпархії УГКЦ.

Сьогодні вірні та духовенсвто Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ дякує Всевишньому Господеві за дар покликання нашого Митрополита та за його ревне служіння. Цих 14 років були надзвичано плідними для нашої Церкви на Прикарпатті. Вони сповнені чималим розвитком та зростом віри в наших вірних.

Бажаємо нашому Митрополиту Володимиру ще довго та з Божою підтримкою провадити нашої Архієпархією і Митрополією. Нехай Вселаскавий Господь щедро Вас, дорогий Владико, благословляє, дарує міцне здоров’я та многих літ життя!

Εἰς πολλὰ ἔτη, δέσποτα!