Вже завтра розпочнеться Патріарша проща до Крилоса

0
47

Пригадуємо, що вже завтра, 31 липня, розпочинається Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої покровительки Галицького краю в с. Крилос (Давній Галич), яку очолить Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ. Дана проща присвячена 425-й річниці Берестейської унії та за мир в Україні.

Уже традиційно, вона передбачає піший хід паломників з Івано-Франківська, Калуша та Бурштина. В цих трьох містах у суботу, 31 липня, об 08:00, одночасно розпочнеться Божественна Літургія та благословення прочан у дорогу. Серед заходів цьогорічної прощі запланований Молебень до Богородиці, похід до княжої криниці та освячення води для паломників, вечірні богослужіння та урочисте винесення для почитання чудотворної ікони Матері Божої, молитви на оздоровлення. Крім того, відбудуться і нічні чування, які провадитимуть семінаристи, а опісля – Євангелізаційно-мистецька програма для молоді.

У цьому році особливою подією прощі стане освячення Блаженнішим Патріархом Святославом храму Блаженних священномучеників Станіславівських на Галич-горі, що відбудеться в суботу (31 липня) о 9:00 год.

Кульмінаційним моментом молінь Всеукраїнської прощі стане Архієрейська Божественна Літургія, яку у неділю, 1 серпня, о 9:00 відслужить Патріарх УГКЦ Блаженніший Святослав.

Детальна програма та карта-схема руху транспорту:

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ