Галич вітає Патріарха Святослава

0
41

Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук у суботу, 31 липня, прибув на парафію до храму Блаженних священномучеників Станіславівських, що на Галич-горі. Патріарх здійснить чин освячення новозбудованого храму Блаженних священномучеників Станіславівських – Григорія Хомишина, Симеона Лукача та Івана Слезюка, та з цієї нагоди очолить Божественну Літургію в новозбудованому храмі.

З самого ранку парафіяльна спільнота та численні вірні, які зійшлись з різних околиць, перебували в очікуванні приїзду важливого гостя – Патріарха Святослава. На подвір’ї храму Блаженних священномучеників Станіславівських Главу УГКЦ зустрічали хлібом-сіллю.

Вітали Предстоятеля нашої Церкви Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин та отець-протопресвітер Галицький Ігор Броновський,спільно із запрошеним духовенством та вірними, які сьогодні прийшли поділяти велику радість парафії Блаженних священномучеників Станіславівських.

Настоятель парафії о. Ігор Броновський запросив Блаженнішого до храму очолити святкові богослужіння.

Спільнота разом з Предстоятелем зібралися на спільну молитву у храмі, з нагоди його освячення та в рамках свого візиту на Прикарпаття та участі в Патріаршій прощі до Крилоса.

Святкування розпочались Архієрейською Божественною Літургією, яку очолює Глава УГКЦ.