«Піша проща, як свідчення моєї віри», –  паломники пішої прощі до Крилосу поділилися своїми наміреннями

0
63

Сьогодні, 31 липня, вірні з різних куточків Прикарпаття долають шлях, довжиною 30 кілометрів, до відомого на всю Україну відпустового місця – с. Крилос. Вранці, близько тисячі вирушили до Чудотворної ікони Матері Божої, щоби помолитися у власних наміреннях, пройти нелегкий шлях покути або відчути себе частиною великої паломницької родини.

Зустрівши паломників, ми запитали їх, чому ж пілігрими вирішили пройти пішки чималу відстань до Крилосу, де вже ввечері розпочнеться щорічна Всеукраїнська Патріарша проща.

Я йду в прощу, тому що:

Соломія

Це певна дорога терпінь, яку я жертвую. Так відбувається і в духовному житті – я завжди згадую, заради чого я терплю. Адже, в кінці є мета, якої ти досягаєш і з цього радієш. В прощі можна єднатися з друзями в молитві, що дуже зближує духовно. Проща, як великий апостолят, тобто свідчення моєї вірни, особливо для мене, як голосу Згромадження Воплоченого Слова. Таким кроком ми хочемо показати, що молодь є живою і запаленою, і готова свідчити про те, що Христос – живий!

Яна

Хочу попросити в Бога здійснення своїх бажань і перепросити за свої гріхи та провини перед Господом. Вірю, що Він вже пробачив мене, однак це моє особиста самопожертва з любові до Нього.

Бр. Володимир (семінарист ІІІ курсу)

Ми проходимо цю дорогу до Крилоса, аби прославити Бога. Ісус Христос помер за нас і любить нас. А я жертвую невеликі терпіння, щоб перепросити за свої гріхи.

Прибуття паломників до Крилосу та реєстрація планується до 18:30, після чого розпочнеться насичена молитовна та мистецько-євангелізаційна програма.

Детальніше з програмою можна ознайомитись за ПОСИЛАННЯМ.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ