При монастирях Згромадження Воплоченого Слова відбулися духовні вправи

0
23

З 4 по 8 серпня у наших монастирях в Івано-Франківську та у Бурштині при місцевому монастирі сестер СГДММ відбулися духовні вправи для чоловіків та жінок, згідно методу св. Ігнатія з Лойоли.

Такі заходи отцями та сестрами Чернечої Родини Воплоченого Слова проводяться кілька разів на рік і багато людей мають чудову можливість скористатися і духовно відновитися. Цього разу було 13 чоловіків та 21 жінки з різних міст України.

Автором таких Духовних Вправ є іспанський святий і містик Ігнатій Лойола, а в Україні ця книга «Духовних Вправ» побачила світ завдяки отцям Єзуїтам та видавництву «Свічадо». Цей підручник «духовних вправ» дійсно є цінною знахідкою для будь-кого, хто прагне вдосконалюватися у духовному житті, перемагати свої невпорядковані прив’язаності, боротися зі своїми спокусами та гріхами і зростати у чеснотливому житті. Однак самої книги недостатньо, варто знайти час, усамітнитися і під проводом священника брати у них участь, слухаючи науки, роздумуючи та беручи участь у духовних бесідах.

Ця духовна практика духовних вправ дозволяє:

– краще пізнати Бога, щоб більше Його любити,

– відкрити Божу волю щодо себе та укріпитися, щоб слідувати за нею,

– відновити духовні сили,

– впорядкувати духовне життя,

– зробити чи осмислити свій життєвий вибір.

Не зважаючи на те, що ці вправи були створені святим майже п’ять століть тому, вони ніяк не втратили своєї актуальності в наш час і є найкращою допомогою в «реанімації» духовного життя. Доказ цьому – ствердження верховних ієрархів вселенської Церкви:

– папа Пій ХІ стверджував, що “Вправи святого Ігнатія є завершеним кодексом законів, яким належить користуватися всім добрим солдатам Христа”;

– святий Іван Павло ІІ проголосив, що “для більшої слави Бога і для спасіння душ, доброта Творця, у своєму дивовижному плані, уділила Церкві особливу допомогу через святого Ігнатія з Лойоли з необмеженим розвитком Духовних Вправ”.

Настуані духовні вправи цього року проводитимуться з 13 по 17 жовтня. 

Пресслужба Згромадження