#ФільмНаВихідні: 10 стрічок про цінність сім’ї

0
351

На вихідних так хочеться подивитися якийсь цікавий фільм, який залишить по собі приємні враження та викличе роздуми над чимось цінним та суттєвим. Пропонуємо Вам 10 теплих фільмів про сімейні цінності та людські стосунки.

Вогнетривкий/ Fireproof (2008)

Наполеглива праця чоловіка над стосунками, які ось-ось рухнуть, не залишається безслідною.

Коли палкі почуття згасли, а романтикою давно “не пахне”… Коли замість “жили вони довго й щасливо” підходить “казочці кінець”… Коли здається, що “принцеса перетворилась у жабу”, а принц – у чудовисько… Коли людина, якій ви колись казали “люблю тебе”, дратує чи стала чужою…

З подібним становищем зіткнувся головний герой художнього фільму “Вогнетривкий”. У Калеба Холта робота пов’язана з порятунком інших людей. Проте як йому врятувати власний шлюб і стосунки з дружиною? І чи зможе він слугувати прикладом, як боротися за свою сім’ю та зберегти любов крізь усе життя?

Щоденник пам’яті /The Notebook, (2004)

“За кожною великою любов’ю стоїть велика історія” – слоган фільму.

Неймовірно зворушлива й чуттєва історія кохання двох сердець, яку один старий прочитав своїй ровесниці з будинку престарілих.

Навіть якщо любов усього життя не може впізнати тебе, ти знаєш, хто вона.

Такий же не такий, як я / Same Kind of Different as Me (2017)

Сімейне життя багатого та знатного Рона Холла здається просто ідеальним, але їхній шлюб із Деббі починає тріщати по швах після його зради. Дружина виявляється дивовижною жінкою, оскільки дає чоловікові ще один шанс почати все заново. Знайомство з дивакуватим бездомним перевертає життя цієї сім’ї з ніг на голову і поступово переростає в справжню дружбу. Історія цієї людини просто вражає подружжя і стає для них натхненням зважити свої пріоритети.

Можу лиш уявити (2018)

В центрі сюжету – історія життя та шляху до слави простого хлопця Барта Мілларда, чиї напружені стосунки з батьком-тираном посприяють написанню чудових віршів, а любов до музики – створенню музичного гурту “MercyMe”. Свій біль Барт спробував виразити в пісні, не здогадуючись, що вона скоро стане хітом.

Джузеппе Москаті: Любов, що зцілює (2007)

Однією з найбільших кінокартин сучасності є біографічна історія про одного простого італійця, який близько тридцяти років тому був канонізований як святий. Йдеться про фільм «Джузеппе Москаті: Любов, що зцілює». Якщо ви хочете дізнатися більше про те, що таке справжнє християнство, то обов’язково подивіться цей фільм. Він багато чому навчить і багато про що розповість на прикладах вчинків і виборів лікаря Джузеппе з Неаполя.

Поспішай любити (Пам’ятна прогулянка) (2002)

“Бог – як вітер: ми не бачимо Його, але відчуваємо”, – слоган фільму.

Джеммі приймає прохання Лендона про допомогу, але просить у нього клятви, що він ні за що в неї не закохається. Прийнявши це за жарт, хлопець погоджується, але як же важко йому буде стримати свою обіцянку …

Командний пункт (або Кімната війни) / War Room (2015)

Вони здаються ідеальною парою, проте насправді головним героям драми “Командний пункт” живеться не так добре, як видається. Розуміючи, що їхня сім’я опинилася на межі розриву, Елізабет вирішує боротися за збереження шлюбу та відновлення палких стосунків. Хоча ця боротьба виявляється дещо специфічною й тривалою, жінка не опускає рук і продовжує “воювати”. А молитва віри рухає нерухомі гори.

Диво звичайних днів/The Magic of Ordinary Days (2005)

“Диво звичайних днів” – це історія про те, як навчитися любити, коли тебе зрадили ті, кого ти любиш…

Любов приходить тихо (серіал, 12 серій)

Мартін Клерідж довгий час разом з люблячим чоловіком плекала потаємну мрію про можливий, довгоочікуваний переїзд в далеку, багату неймовірними можливостями Америку. Заповітне бажання далекоглядної жінки у фільмі «Любов приходить тихо» благополучно збулося, проте вірний чоловік бідолахи раптово помер і залишив спантеличену дружину в дуже незавидному положенні. Розгублена героїня, оплакуючи непередбачену смерть коханого, несподівано зіткнулася з гнітючою масою труднощів, які очікувано виникли в далекій країні.

Кілометри між нами (2017)

Батькові, який не спілкувався з дочкою дванадцять років через розлучення з її матір’ю, доводиться здійснити довгу поїздку через всю країну, щоб відвезти доньку до університету. Ця поїздка стає складною подорожжю для обох – вони відчують біль, надію, зцілення і спокутування в своїх дуже непростих стосунках.

Історія однієї сім’ї (2018)

Коли конфлікти та образи руйнують родину, Чарлі й Аліса змушені змінити свої погляди на виховання. На свій подив, подружжя виявляє, що ефективні способи набагато простіші, ніж можна було подумати.

Джерело