На Великому Бар’єрному рифі дроном зафільмували дивовижну міграцію 64 тисяч черепах

0
33

Зараз на острові Рейн серед новонароджених співвідношення становить 116 самок на одного самця. 

У Мережі показали зняте дроном відео, на якому видно, як 64 тисячі черепах пливуть в океані до одного з островів Великого Бар’єрного рифа для відкладання яєць.

Ролик з’явився на Facebook-сторінці Great Barrier Reef Foundation.

На кадрах біологів видно, як десятки тисяч австралійськких зелених черепах пливуть в океані. Вони прямують до коралового острова Рейн, де згодом відкладатимуть яйця. Дослідники, які вивчають найбільшу в світі територію гніздування австралійської зеленої черепахи, зняли приголомшливі кадри з дрона.

https://www.facebook.com/greatbarrierreeffoundation/videos/949944428774688/

Австралійська зелена черепаха – вид морських черепах, які живуть в прибережних водах біля північного і північно-східного узбережжя Австралії і біля берегів Папуа-Нової Гвінеї. Зараз на острові Рейн серед новонароджених черепашат співвідношення становить 116 самок на одного самця.

Відзнятий матеріал був знятий в 2019 році в рамках проекту з відновлення острова Рейн, присвяченого збереженню віддаленої коралової затоки. Дослідники  працюють над відновленням пляжів і встановленням парканів, щоб запобігти загибелі черепах.

Зелені черепахи (Chelonia mydas) занесені до Червоної книги як ті, що під загрозою зникнення, причому чисельність в значній мірі зменшується через втрату середовища проживання і надмірного вилову.

З 1984 року дослідники оцінювали популяції черепах на острові Рейн, відзначаючи тисячі черепах фарбою. 

«Попередні методи опитування населення полягали в нанесенні білої смуги на панцир зелених черепах, коли вони гніздилися на пляжі. Фарба нетоксична і змивається протягом декількох днів», – доктор Ендрю Данстан з Департаменту навколишнього середовища і науки штату Квінсленд.

Джерело: ТСН