В рамках «Днів родини» на парафії святих Кирила і Методія відбувся молитовний сніданок

0
12

З 24 жовтня на парафії святих Кирила і Методія, яка знаходиться під опікою отців Згромадження Воплоченого Слова, в Івано-Франківську, з нагоди Року св. Йосифа, тривали «Дні родини у ПКМ-родині».

Щоденна програма включала молитву на вервиці, Божественну Літургію та науки від різних лекторів про сімейні цінності, підготовку до подружнього життя та батьківство. Серед спікерів, які взяли участь у тижневих заходах, були такі спеціалісти, як: Людмила Гридковець (теми «Казкотерапія» для батьків з діточками та «Головні етапи підготовки до подружнього життя. Поради християнського психолога»), Марія Суп-Новікова (тема «Гідність дитини як безумовна цінність. Як запобігти домашньому насильству у родині»), Едуард Юрченко (тема «Виклики та загрози інституту сім’ї у сучасному світі»), та о. Йосафат Бойко, ВС (тема «Християнська Родина – місце народження покликання до священничого і монашого стану»).

Особливим моментом у тижневій програмі став ранок п’ятниці, 29 жовтня, коли на парафію святих Кирила і Методія завітали численні гості, щоби спільно взяти участь у молитовному сніданку для чоловіків. Організатори присвятили цей сніданок темі «Відповідальності чоловіків за родину та за суспільство».

«Організація таких заходів як «молитовний сніданок» є практикою багатьох країн та Церковних спільнот у цілому світі. У нашій парафії ми провели вперше. Темою обговорення стала родина, сім’я і зокрема один розділ з Послання Блаженнішого Любомира Гузара «Про сім’ю», а саме про 5 чинників, які впливають на майбутнє спільне сімейне й родинне життя: батьки, Церква, Школа, Суспільність і Держава», – розповів о. Йосафат Бойко, ВС.

Учасники сніданку разом молилися, слухали відеозвернення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина до всіх учасників. Також в рамках зустрічі чоловіки прочитали Пастирське Послання «Про сім’ю» і обговорили його.

Не менш цікавим вийшло спілкувалися про виклики і загрози для інституту сім’ї в сучасному світі і, зокрема, в Україні та Івано-Франківську. Більшість присутніх мали нагоду поділитися своїми думками про те, чим і як можуть спричинитися, допомогти у захисті родини та родинних цінностей. Також прочитали уривок святого Апостола Павла до Колосян про обов’язки і відповідальності у християнському подружжі.

Завершився захід спільною вервицею та молитвою «Боже Великий Єдиний».

Пресцентр парафії святих Кирила і Методія