У Іваниківці відзначили 30-літній Ювілей освячення храму

0
187

У неділю, 28 листопада, у с. Іваниківка, Богородчанського району, відсвяткували 30-ліття освячення храму святого Архистратига Михаїла. Святкову Божественну Літургію очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Вже традиційно зібране духовенство на чолі з отцем-парохом Зиновієм Братиною молодь та віряни радо зустрічали Архієрея на подвір’ї святині. Парох запросив Владику Володимира очолити святочні богослужіння.

Звертаючись до присутніх у храмі під час проповіді, Владика роздумував над Євангелієм про чудесне оздоровлення біснуватого чоловіка.

«Спаситель благословив його ласкою та вигнав злих духів, які мучили його. Перед живим Богом злий дух не має жодної можливості сховатися. Крик духа був з відчаю, після якого наступає неоглядна втеча. «Що тобі до мене» – саме так протестують проти вчення церкви, яка показує правдивий шлях», –  сказав Владика.

За його словами, ми іноді не усвідомлюємо, що навіть малий непослух посуває нас ближче до поведінки біснуватого зі святого Євангелія.

«Нехай прочитане спонукає кожного з нас задуматися над своїм життям, зробити обрахунок власної совісті і дати відповідь, кому ми досі служили і кому бажаємо служити в нашому майбутньому», – закликав до роздумів Архієрей.

У другій частині своєї проповіді, Владика наголосив на важливості участі у зведенні храму та згодом розвитку церковної спільноти.

«Ось, дорогі брати і сестри, відзначуючи цей 30-літній ювілей св. Церкви, пригадавши собі, яке велике добро зробили наші вірні жертводавці, що для Бога, як вияв своєї християнської віри і любові збудували цей прекрасний храм. Нам належить щира подяка і молитва за всіх починальників, всіх жертводавців, архітекторів, будівельників, яким Бог у своїй батьківській мудрості доручив будівництво цієї Святині. А також вам усім: братству і сестринству, усім вірним, що піклуєтесь про св. Храм», – зазначив Митрополит.

Після Божественної Літургії Митрополит Володимир подякував громаді за їхню любов до своєї святині. Найактивніші жертводавці та працівники отримали почесні Митрополичі грамоти. Окрім того, Владика вручив парафіяльному сотруднику о. Віталію Козінчуку золотий хрест з прекрасами за активне душпастирське служіння для громади.

В свою чергу, парох храму о. Зиновій Братина висловив слова вдячності Владиці за візит, а також усім парафіянам за спільну працю на благо Церкви та любов до своєї святині. Також всі помолились за мир та спокій в Батьківщині нашій Україні гімн «Боже Великий, Єдиний», а Митрополит Володимир уділив присутнім своє архієрейське благословення.

По завершенні Літургії Митрополит Володимир здійснив чин освячення гробниці Ісуса Христа, тетраподу і катехитичного класу.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ