Прикарпатка Світлана Весна записала прем’єрний альбом колядок та щедрівок (АУДІО)

0
324

Заслужена артистка України Світлана Весна підготувала для своїх шанувальників різдвяний подарунок-прем’єрний альбом колядок та щедрівок.

«Для мене Різдво – це свято дитинства, яке ми переносимо крізь все своє життя. Дитячі яскраві спогади, теплі родинні зустрічі, родинна Свята вечеря в старенькій бабусиній і дідусевій хаті біля теплої печі, українські традиції і найголовніше, таємниче народження маленького Ісуса. Тому напередодні різдвяних свят у мене виникла ідея записати альбом колядок та щедрівок», – розповідає співачка.

У репертуарі Світлани Весни до цього часу було чимало колядок, але співачка виконувала їх переважно акапельно. Дві авторські, колядка та щедрівка, були записані раніше. Ще 8 народних – дописали нещодавно. За задумом артистки, пісні з нового альбому мали бути легкими для слухання, щоб люди могли підспівувати. Тому аранжування робили в більш традиційному стилі, яке простіше для сприйняття.

Деякі колядки співачці довелося розучувати прямо на студії, оскільки почула їх вперше, а часу на репетиції не було. Одну з колядок Світлана Весна записала на телефон ще в 2019 році, будучи на концерті. І коли працювала над новим альбомом, знайшла колектив, який її виконував, і вони дали їй слова та наспівали мелодію цієї колядки. Потім запропонували ще одну.

«Це мій перший альбом саме з колядками та щедрівками. Окрім відомих народних колядок є менш відомі та авторські, бо вже стільки десятиліть ми славимо народження Христа і щоразу це новонародження. Тому хотілося привнести щось нове і у свій репертуар. Завжди намагаюся обирати пісні, які мені самій лягають на серце і зачіпають струни моєї душі. Бо тоді я можу емоційно та енергетично передати їх слухачеві. Дуже важливо записувати колядки на цифрові носії і передавати нашим дітям, майбутнім поколінням, щоб зберегти автентичність і самобутність Різдва, це є великий скарб. Для мене коляда, це особлива пісня, свого роду прослава Ісуса Христа, народження Спасителя світу», – каже Світлана Весна.

Над записом альбому працювали близько двох тижнів. Аранжування і запис – Тарас Пушик.