Митрополит Володимир взяв участь у відкритті пам’ятної дошки з частинкою Станиславської історії

0
46

Подія відбулася в рамках святкування 30-річчя Асоціації міст України.

Сьогодні, 5 лютого, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин спільно з представниками духовенства традиційних конфесій Івано-Франківська освятили пам’ятну дошку з частинкою Станиславської історії. Дошку встановили на фасаді міської Ратуші.

З самого ранку в обласному центрі Прикарпаття відбуваються урочистості в рамках святкування 30-річчя Асоціації міст України за участі почесних гостей. Зокрема, на міській Ратуші відкрили пам’ятну дошку з частинкою Станиславської історії.

На ній викарбувані слова засновника міста Андрія Потоцького, датовані 7 травням 1662 року. Саме у цей день Станіславів отримав Магдебурзьке право та став справжнім містом.

«Всім і кожному зокрема, кому тепер і в майбутньому слід знати: свідомо чиню, що з Божою допомогою на своїй спадковій землі, там, де було село Заболоття, задумав місто під назвою Станиславів, яке я вже з ласки Божої почав, щоб тут могли ґрунтовно селитися, а моїм коштом фортифікувати його, зміцнити валами, оточити мурами і закрити міцними брамами…», – занотовано на дошці.

Митрополит Володимир привітав високодостойних гостей міста та побажав всім єдності, миру та віри в Господню опіку над нашою Батьківщиною Україною.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ
за матеріалами інтернет-видань