Президент Володимир Зеленський запросив Папу Франциска до України

0
48

У вівторок, 22 березня, відбулася телефонна розмова між Папою Франциском і Президентом України Володимиром Зеленським. Виступаючи перед італійським парламентом, Володимир Зеленський особисто повідомив про те, що розмовляв зі Святішим Отцем, «який сказав дуже важливі слова».

Президент запросив Папу Римського Франциска відвідати Україну й висловив переконання, що такий візит вдасться організувати.

«Вранці говорив з Його Святістю Папою Франциском про пошук миру для України, для нашої держави, про звірства окупантів, про гуманітарні коридори до оточених міст. Подякував Його Святості за чітку й сильну позицію проти війни і за молитви за Україну. Запросив відвідати нашу державу у цей найвідповідальніший час. Вірю, що зможемо організувати цей важливий візит, який однозначно підтримає кожного з нас, кожного з українців», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що в третій день війни, 26 лютого, відбулася перша розмова між Папою Франциском і Президентом України в контексті військової агресії з боку Російської Федерації.

Фото з архіву

Джерело