Лицарі Колумба: активні чоловіки на служінні ближнім

0
71

«Служіння кожному – служіння всім» – саме таким є девіз цієї унікальної чоловічої спільноти «Лицарі Колумба» і про їхню активну діяльність в часі війни поговоримо далі. Сьогодні, спільнота «Лицарів Колумба» активно займається волонтерством, в основному приймаючи гуманітарну допомогу з різних країн світу та допомагаючи сім’ям, що знаходяться в гарячих точках.

Християнська спільнота створена для взаємодопомоги чоловіків, а її учасники мають 4 основних напрямки – доброчинність, братерство, єдність і патріотизм.

«Ми працюємо в тісній єдності з парохами та капеланами. Кожен лицар є патріотом своєї держави і наша діяльність спрямована на розвиток нашої держави. Проте, благодійність – основний принцип, який закликає добрими справами допомагати своєму ближньому», – зазначив п. Мирослав Мазур – делегат Івано-Франківської Ради «Лицарів Колумба», яка діє при Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового.

Основним видом діяльності виступає посилена допомога потребуючим в часі військових дій, для чого акумулюють всі можливі сили.

Наразі спільнота є транспортним місцем збору гуманітарної допомоги. Лицарі Колумба з різних куточків світу надсилають допомогу до Польщі, а вже з Польщі все прямує на Західну Україну. У Львові та Івано-Франківську чоловіки приймають та вивантажують гуманітарний вантаж, далі сортують його та розприділяють для найбільш потребуючих.

Також, учасники спільноти дбають про сім’ї тих «лицарів», які знаходяться в гарячих точках, та допомагають доправити їх сім’ї в безпечне місце. Тож, при івано-франківському університеті нафти й газу вдалося відремонтувати гуртожиток та створити 50 ліжко-місць для вимушених переселенців.

Додамо, що основною структурною одиницею «Лицарів Колумба» є рада, яка може бути заснована тільки при парафії та до якої можуть належати 20 чи більше лицарів. В Україні діють понад тридцять рад. Рада «Лицарів Колумба» імені Андрея Шептицького при соборі Воскресіння Христового в Івано-Франківську була заснована у 2014 році та здійснює активне служіння для ближніх.

Джерело