Що відбувається у темряві?

0
184

Темрява. Темно. Що ж означає це слово, процес, стан чи почуття? 

Темрява – це травма і страх для лікарів, які борються за життя хворого. Темрява – це розрада для матері, яка втратила сина і вірить, що уві сні зможе відчути його присутність, почути рідний голос. Темрява – це стан, коли можна залишатися собою і не хвилюватися, який у тебе вигляд. Тоді можна побачити людину набагато глибше. І найстрашніше, коли темрява – це стан душі! Можна чудово виглядати, а бути пустим, наче стара дорога склянка, з якої уже ніхто не п’є. Байдужість – це теж темрява душі, адже мовчати і дивитися, коли нищать те, що створено Богом, то хіба це світло? Це темні люди, або ж нелюди, у яких немає майбутнього.

 Одна маленька дівчинка вірила в добро і жила щасливо у власній домівці. Вона була дуже щирою і в неї було багато друзів. Коли хтось із друзів потрапляв у біду, то вона щиро допомагала чим могла. Ділилася промінчиками світла, які завжди горіли у її серденьку. Та одного вечора до дівчати постукали у двері. Вона відчинила, адже побачила, що це її сусіди, які, як вона подумала, прийшли зігрітись теплим чаєм. Але у них був інший – темний задум… Вони почали грабувати її, зв’язали їй руки, єхидно насміхалися й показували своє справжнє обличчя. І знаєте, їй не було страшно. Скоріш було боляче і гидко, що раніше вони називалися її сусідами і вона їм довіряла…

 Друзі дівчинки, яких у неї було багато, саме поверталися додому з нічної прогулянки. Вони помітили, що в будинку коїться щось неладне. Але тільки найсміливіша частина з них наважилася зайти і спільними силами вигнати злочинців з дому і з квітучої Землі! Справжні друзі не злякалися, адже вони знали, що в будь-який час злодії можуть прийти і до них. Тому вони не мовчали, а діяли! І добро перемогло зло, а світло перемогло темряву.

 Добру і сильну дівчинку звали Україна! Віримо, що вже зовсім скоро це оповідання стане реальною історією – історією вільної України!

Юлія ШЕВЧУК, 

психологиня, співзасновниця Центру соціальної реабілітації та діагностики