Коли дивитесь на хрест Христа — усвідомте, що й Він дивиться на вас

0
36

Бенедикт XVI: «У ці дні Великого Посту не віддаляймо наші серця від таємниці глибокої людяності й високої духовності».  

Дивіться на хрест Христа

Часто, дивлячись на хрест, ми уявляємо себе біля підніжжя хреста на Голготі: як ми вдивляємося в замучене тіло нашого Спасителя. Однак зображення Ісуса, розіп’ятого на хресті, має також пробуджувати в наших душах усвідомлення, що Ісус із хреста також дивиться на нас.

Бенедикт XVI наголошував на цій істині в роздумах перед молитвою «Ангел Господній» у 2007 р.

«Споглядаючи Розіп’ятого очима віри, ми можемо глибоко зрозуміти, що таке гріх, у чому його трагізм і тягар; і водночас — якою великою є сила Ісусового прощення і милосердя. У ці дні Великого Посту не віддаляймо наші серця від таємниці глибокої людяності й високої духовності.

Вдивляючись в Ісуса, ми відчуваємо, що Він також дивиться на нас. Той, кого ми прибили нашими гріхами, не перестає виливати у світ невичерпний потік любові та милосердя».

Іноді приходить спокуса забути, що Ісус живе і присутній не лише у світі, а і в нашому особистому житті. Він тут, із нами, поруч. Ісус дивиться на нас із великою ніжністю, незалежно від того, скільки разів ми Його підвели. Наступного разу, коли дивитиметеся на розп’яття, відчуйте, як любов Ісуса стікає з хреста у ваше серце.

Джерело