Король Великої Британії Чарльз ІІІ відкриє сцену “Євробачення” у Ліверпулі

0
47
DUNFERMLINE, SCOTLAND - OCTOBER 03: King Charles III and Camilla, Queen Consort, waves as they leave Dunfermline Abbey, after a visit to mark its 950th anniversary, and after attending a meeting at the City Chambers in Dunfermline where the King formally marked the conferral of city status on the former town on October 3, 2022 in Dunfermline, Scotland. (Photo by Andrew Milligan - Pool/Getty Images)

Напередодні “Євробачення” британський король Чарльз ІІІ разом з дружиною, королевою-консортом Каміллою, відвідає M&S Bank Arena, де проходитиме подія та офіційно відкриє сцену конкурсу.

Окрім демонстрації сценічного оформлення, вони зустрінуться з ведучими шоу, серед яких є й українська співачка, фронтвумен гурту “The Hardkiss” Юлія Саніна, та Мей Мюллер, яка представляє Велику Британію.

За словами організаторів, дизайн сцени має на меті створити враження, що конкурс “розкриває свої обійми для України”.

У межах свого візиту до Ліверпуля король та королева також відвідають Ліверпульську центральну бібліотеку, щоб офіційно відзначити її побратимство з першою публічною бібліотекою України — Одеською обласною науковою бібліотекою.

Вони також зустрінуться з людьми, які беруть участь у двотижневому культурному фестивалі, що проходить паралельно з конкурсом EuroFestival, та Eurolearn — освітній програмі, натхненній “Євробаченням”, для учнів початкових та середніх шкіл.

Що відомо про Євробачення-2023

67-й Пісенний конкурс “Євробачення” у травні прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал відбудеться на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 й 11 травня 2023 року.

Організатори презентували головний логотип та слоган цьогорічного шоу. Ним стало класичне багатошарове серце в синьому, жовтому, рожевому та фіолетовому кольорах.

Представниками України на цьогорічному конкурсі є гурт TVORCHI. Нещодавно вони презентували оновлену версію пісні “Heart of Steel”. У гранд-фіналі Євробачення-2023 TVORCHI виступатимуть під номером 19.

Також на сцену 67-го Пісенного конкурсу вийдуть українські зірки “Євробачення” — Kalush Orchestra, Go_A, Jamala, Тіна Кароль та Verka Serduchka.

Джерело