Кардинал Паролін про війну в Україні: ми шукаємо політико-дипломатичного рішення, але не забуваймо про молитву і покаяння

0
31

«Необхідні дипломатичні зусилля. І ми також під керівництвом Папи намагаємося зробити свій якнайбільший внесок (…), але не можна забувати про справжню зброю, яку нам показала Божа Матір», — сказав Державний Секретар Ватикану, кардинал П’єтро Паролін, в інтерв’ю португальському католицькому радіо Renascença.

13 травня 2023 року кардинал Паролін очолить щорічне міжнародне паломництво до санктуарію Розарієвої Божої Матері у Фатімі. Про це зазначає католицький суспільно-релігійний інтернет-часопис «Credo».

Його гаслом є тема наступних Всесвітніх днів молоді, які відбудуться в серпні в Лісабоні: «Марія вирушила, поспішаючи». На святкуваннях очікують 250–300 тисяч паломників, що означає повернення до передпандемічного періоду. Напередодні в каплиці Об’явлень були встановлені паломницькі символи ВДМ: хрест та ікона Божої Матері Salus Populi Romani (Спасіння римського люду), які залишатимуться там до 13 травня. Вони супроводжуватимуть молитовне чування молоді та відправу Хресної дороги.

Перед щорічними Марійними урочистостями у святині у Фатімі кардинал Паролін зазначив, що «мир досягається також молитвою та покаянням». «Звісно, потрібні дипломатичні зусилля. Також і ми, Святий Престол, під керівництвом Папи Франциска намагаємося зробити якомога більший внесок і докладемо всіх зусиль, щоб знайти політичне та дипломатичне вирішення цієї кризи, яка справді руйнує країну. Але водночас ми не маємо забувати про справжню зброю, яку показала нам Богородиця: молитву та покаяння. Тому я вважаю, що це відповідний момент, щоби бути у Фатімі», — пояснив кардинал.

«Не раз здається, що ми блукаємо навпомацки, тому я іду просити у Божої Матері світла. Є багато доброї волі, є багато зусиль, але не завжди вдається знайти конкретні шляхи реалізації мирних ініціатив. Я вважаю, що одна з головних потреб світу, також пов’язана з війною, полягає у відновленні мінімуму довіри між країнами», — сказав Державний Секретар Святого Престолу.