#ЗгадатиВсе: 26 років тому розпочалася місія Згромадження Воплоченого Слова в Україні

0
62

Сьогодні 6 липня Згромадження Воплоченого Слова відзначає 26 річницю свого заснування в Україні.

Саме цього дня, 1994 року на прохання Єпископа Андрія Сапеляка, СДБ, тодішнього Єпарха українців в Аргентині, перші священники Згромадження ВС приїхали з Аргентини в Україну, до Львова, де жили та вивчали українську мову, допомагаючи при салезіянській парафії Покрови Пресвятої Богородиці. Отець Йосиф Монтес, ВС був одним із них і надалі залишається служити в Україні.

Вже наступного року, на запрошення Владики Софрона Дмитерка, ЧСВВ, священики переїхали до Івано-Франківська, де почали засновувати чернечий осідок.

З ласки Божої на сьогодні українське Згромадження Воплоченого Слова нараховує:

  • 7 спільнот: 2 у Івано-Франківську, та по одній у Дубовому (Закарпатська обл.), у Скадовську (Херсонська обл.), Вінниці, Краматорську та у міжнародній семінарія в Італії де навчаються наші брати семінаристи.
  • 22 члени: з них 14 священників, 1 диякон та 7 братів.

Довідково:

Згромадження «Воплоченого Слова» було засноване в Аргентині 25 березня 1984 року отцем Карлосом Мігелем Буелою. Ім’я «Воплоченого Слова» взяте від таїнства Воплочення Сина Божого, найбільшої події в історії людства. На цьому таїнстві базується наша духовність і від нього ми беремо приклад для визначення нашої специфічної мети – інкультуризації Євангелія, продовжуючи Воплочення Слова у всій людині та в усіх проявах людини, або ж можна сказати іншими словами – Євангелізації культури.

Чернеча Родина складається з двох Згромаджень та Третього Чину мирян:

Згромадження Воплоченого Слова у своїй більшості складається з священиків. Серед його членів є також брати. Є дві гілки: апостольська і контемплятивна.

Згромадження Служебниць Господа і Діви з Матара (СГДМ) є жіночою гілкою нашої Чернечої Родини. До нього входять сестри, що ведуть як апостольський, так і контемплятивний спосіб життя.

Третій Чин – це мирянська гілка Згромадження, до якої входять миряни, які допомагають та співпрацюють з Отцями та Сестрами у різних апостолятах та у духовних ініціативах.

Контемплятивна гілка присвячується виключно молитві, покуті, здійснює своє служіння самою молитвою, присутністю та навчанням. В Україні є один жіночий контемплятивний монастир Премудрості Божої у Бурштині.

Джерело