Водіям розповіли, чому сонцезахисний екран у спеку лише зашкодить автомобілю

0
25

Тінь – найкращий захист.

Багато водіїв звикли оберігати свій автомобіль під час спеки за допомогою сонцезахисного екрану.

Утім, з’ясувалося, що це не є надто надійним рішенням.

Про це пише НЗ в рубриці «Технології» з посиланням на ТСН.

Деякі користуються сонцезахисним екраном лише декілька днів, а потім він лежить у багажнику. Все тому, що від нього ефект зовсім невеликий.

Крім того, салон автомобіля нагрівається головним чином через кузов, а сонцезахисний екран захищає лише торпедо і кермо. У цьому випадку краще закривати від ультрафіолетових променів всі стекла, а не лише одне лобове скло.

Але найголовніша проблема полягає в тому, що сонцезахисний екран розташовується під склом і відображає все тепло не на вулицю, а на триплекс. В результаті починає дуже швидко висихати клей, яким скло приклеєне до кузова. Унаслідок цього, скло починає текти і вода потрапляє в салон.

Існують випадки, коли через сонцезахисний екран, клей на лобовому склі розсихався всього за одне літо. Через це водіям доводилося шукати фахівців, щоб підклеїти вітрове скло. А таких фахівців не дуже й багато.

Одним з варіантів захистити свій автомобіль від спеки є чохол-накидка, але найліпшим варіантом від захисту ультрафіолетових променів є все ж таки тінь.