Мощі Юди Тадея у сілецькому храмі

0
91

У неділю, 24 вересня, з благословення пароха о. Василя Смицнюка, на парафії церкви Різдва Христового села Сілець, Єзупільського протопресвітеріату, відбулися вечірні молитовні чування за мир в Україні із виставленням Найсвятіших Тайн.

У чуваннях взяли участь члени молодіжної спільноти, учасники парафіяльного хору та чисельні вірні. Також для пошанування до церкви цього дня були привезені мощі святого апостола Юди Тадея. На чування прибув о. Богдан Веприк – священник парафії Пресвятої Трійці із с. Стриганці, який радо відгукнувся на запрошення отця пароха.

Святий Юда Тадей – один із послідовників Ісуса Христа. Серед християн він відомий своєю силою заступництва у безнадійних життєвих обставинах, тому його вважають покровителем, який творить чудеса. Цей святий був близьким родичем Ісуса Христа, а зі своїм братом Яковом стали Його апостолами. Після смерті Ісуса Юда подорожував, проповідуючи й навертаючи людей до Христа. Його служіння вивело його далеко за межі Римської імперії.

Незважаючи на те, що Юда Тадей сам пережив багато важких ситуацій, він все одно був щедрим на своє заступництво у складних життєвих подіях. Святий апостол бажав допомагати іншим, коли ті перебували у розпачі. Великий святий не залишає нікого, хто звертається до нього за допомогою в розпуці і вимолює ласки. Помер Юда Тадей мученицькою смертю останнім з апостолів. Тіло його було перевезене до Риму і поховане в Соборі святого Петра. У вічному місті його вважають покровителем купців.

Сьогодні, доторкаючись до мощей апостола Юди Тадея, маймо міцну віру, будуймо храм Святого Духа у власній душі. У своєму соборному посланні Юда Тадей просить про милосердя, мир і любов для всіх людей. Ми віримо, що отримаємо ці дари за посередництвом молитви до святого.

Багато людей цього вечора змогли приклонитися до мощей святого Юди Тадея, котрі прибули до нас за сприяння о. Йосафата Бойка, настоятеля монастиря «Воплоченого Слова», та випросити для себе і для нашої України всього необхідного, насамперед перемоги та скорого повернення наших воїнів до рідних домівок.

 Іван ДРАБЧУК

 Молитва до святого Юди Тадея у безнадійній ситуації

Святий Тадею! Ти мав щастя належати до сім’ї Христа Спасителя, преславний апостоле й мученику. Ти яснієш великими чеснотами, вірний заступнику тих, що тебе прославляють і до тебе з довір’ям припадають! Ти опікун і заступник наш у найскладніших обставинах. Тому стаю перед тобою і благаю з глибини мого серця: прийди на поміч мені своїм могутнім заступництвом, бо ти маєш від Бога ласку допомагати тим, хто втратив уже всяку надію на порятунок.

 Глянь на мене ласкаво! Моє життя – життя хрестів, а дні мого життя – море терпінь. Дороги життя мого вкриті тернями і кожна хвилина його – свідок сліз і зітхань. А на збільшення мого нещастя чорні думки вкрадаються до мого серця. Неспокій, малодушність, брак довір’я, навіть розпука тиснуться до серця. Провидіння закрите перед очима моїми, і віра хитається в серці моїм. Такі думки впроваджують мене у хвилини смутку.

Не залиши мене в такому стані, а прийди з поміччю мені! Прошу тебе покірно: глянь милосердно на мене і не погорди моїм проханням. Тебе обдарував Бог ласкою приходити на поміч тим, хто потрапив у безнадійне становище. Тому і я, що теж опинився у скруті, прошу тебе про заступництво перед Христом Спасителем. Усе життя моє складатиму тобі подяку і прославлятиму ім’я твоє та шануватиму тебе як мого особливого опікуна. Я буду дякувати Богові за ласки, одержані через твоє посередництво і щодня буду ширити славу імені твоєму. Амінь.