Український фільм «Мої думки тихі» вийде на HBO Europe

0
53

Український фільм «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукіча восени вийде на стрімінговій платформі HBO Europe.

Про це повідомляє НЗ з посиланням на Zahid.net.

«Тепер це не просто перший український фільм про високого чувака, а й перший український фільм про високого чувака який може ліпити логотип HBO на всі свої картинки та постери», – йдеться на сторінці фільма у Facebook.

За словами продюсерів стрічки Дмитра Суханова та Алли Бєлої, контракт міжнародного сейлз агента Reason8 Films (UK) був підписаний ще навесні, але тільки зараз завершився етап передачі всіх матеріалів стрічки згідно з міжнародними стандартами QC компанії HBO.

Нагадаємо, що вперше ліричну комедію Антоніо Лукіча «Мої думки тихі» було показано 4 липня 2019 року у секції East of West 54-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах, де фільм отримав Спеціальну нагороду журі.

В Україні кінофестивальна прем’єра стрічки відбулася під час 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю, де фільм отримав приз глядацьких симпатій, премію FIPRESCI за найкращий український фільм, премію за найкращу акторську роботу (Ірма Вітовська) та спеціальну згадку журі (Андрій Лідаговський).

У 2019 році фільм отримав також Національну премію кінокритиків «Кіноколо» у категоріях «Відкриття року» (Антоніо Лукіч) та «найкраща акторка» (Ірма Вітовська). А у 2020 році стрічка стала лауреатом Національної кінопремії України «Золота Дзиґа» у чотирьох номінаціях: “найкращий фільм” (реж. Антоніо Лукіч, продюсери Дмитро Суханов, Алла Бєлая), «найкращий сценарій» (Антоніо Лукіч, Валерія Кальченко), «найкраща жіноча роль» (Ірма Вітовська) та «відкриття року» (Антоніо Лукіч).

Фільм вийшов в український прокат 16 січня 2020 року всього на 91 екрані, проте стрічка протрималась в українському прокаті п’ять тижнів й зібрала 9,4 млн грн.

Крім того, «Мої думки тихі» стали першим в сучасній історії фільмом, що вийшов в прокат у Білорусі українською мовою.

HBO Europe – група каналів HBO, доступна як група кіноканалів та стрімінгова платформа в Угорщині, Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Болгарії, Хорватії, Словенії, Сербії, Чорногорії, Боснії та Герцеговині, Північній Македонії, Молдові, Іспанії, Швеції, Норвегії, Данії, Фінляндії та Португалії.