У Львівській галереї мистецтв оцифрують понад 1100 творів

0
38

У Львівській галереї мистецтв імені Б.Возницького триває цифровізація мистецьких творів. Процес курує громадська ініціатива My Future Heritage за підтримки Українського культурного фонду.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

У межах проєкту планується оцифрувати понад 1100 об‘єктів. Серед них — твори живопису, графіки, об’ємно-просторової пластики та фотоматеріали.

Оцифрування відбувається методами фотофіксації та 3D-сканування. Незабаром користувачі сайту Львівської галереї зможуть побачити раніше недоступні твори мистецтва з фондових збірок галереї, а також ознайомитись із зібраним та описаним матеріалом українською та англійською мовами.

Львівська національна галерея мистецтв – один з найбагатших музеїв України, збірка якого налічує понад 64 тисячі творів світового та національного мистецтва, від античних часів до наших днів. До найбільш вартісних належать колекції європейського мистецтва, львівської скульптури, українського портрету  ХУІ-ХІХ ст., ікон та меблів. Музей володіє унікальними за своєю значущістю творами польських та австрійських художників. До складу галереї входять 21 більших та менших музейних комплексів, окремих невеликих музеїв, які працюють як окремі відділи або сектори.

Львівська галерея мистецтв не єдина культурна установа, що займається оцифруванням колекцій. Так, у Миколаєві оцифрують понад 300 евакуйованих експонатів Очаківського музею мариністичного живопису.

Крім того, оцифрують частину колекції Музею книги і друкарства. А творчий архів Василя Стуса вже оцифрували, у грудні на сайті “Стус.Центр” має запрацювати рубрика “Архів” зі сканами.