«Любов може все — для неї можна віддати своє життя», — Владика Микола Семенишин на парафії села Глибоке

0
22

У четвер, 26 жовтня, у день вшанування пам’яті великомученика Димитрія, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Владика Микола Семенишин здійснив архіпастирський візит з нагоди храмового празника на парафію рідного села Глибоке, Богородчанського протопресвітеріату.

На церковному подвір’ї Єпикопа-помічника вітали найменші парафіяни, чисельно зібрана молодь, вірні та гості парафії, а також запрошені священнослужителі, пише Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Відтак у храмі відбулася Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Микола у співслужінні пароха храму святого Дмитрія о. Володимира Савчина та духовенства Богородчанського протопресвітеріату.

У часі богослужіння Архієрей виголосив проповідь, у якій розважав над значенням любові у житті кожного християнина, використовуючи як приклад діяння великомученика Димитрія:

«Наш Спаситель Ісус Христос дає нам заповідь, щоб ми любили один одного. Для християнина любов є і повинна бути найважливішою справою. Можна досконало виконувати Десять Заповідей, але не маючи у серці любові — не бути досконалим. Господь закликає нас любити одне одного так, як Він нас любить. Та як Христос полюбив нас? Він віддав своє життя за кожного із нас — така сила Його любові. Святий Димитрій, покровитель нашого храму, також помирає мученицькою смертю тому, що сильно полюбив Христа. Любов може все — для неї можна віддати своє життя».

«Якби святий Димитрій не любив Христа так, як Ісус полюбив його, то ми б сьогодні не були тут. Тому любов є такою важливою чеснотою. Кожен хоче, щоб його любили, бо це приємно, коли тебе люблять, шанують та поважають. Але для того, щоб це сталося, я повинен любити перший. Інколи любити не є легко, інколи це приносить великого болю і страждання, які, на жаль, зараз переживаємо у часі війни. Щоб любити тих,  хто не відповідає взаємністю, потрібно насамперед досвідчити любов Божу, і просити в Господа сили й благодаті, щоб мати цю любов в серці», — мовив Єпископ-помічник.

Опісля моління Владика Микола подякував присутнім за спільну молитву та привітав парафіян з храмовим святом та висловив свої щирі побажання:

«Бажаю вам зростати в любові — до нашого Спасителя Ісуса Христа, до нашої рідної землі та одне до одного. Але також бажаю кожному навчитися любити себе. Нехай святий великомученик Димитрій опікується вами, як найменшими діточками, так і найповажнішими людьми, та дарує вам вміння зростати у Божій любові попри всі лихоліття».

Відтак о. Володимир Савчин подякував Архієрею за постійну турботу та опіку над парафіяльною громадою.

На завершення у храмі лунало Многоліття та духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний», а Владика Микола уділив всім присутнім своє архієрейське благословення.

Згодом дітки, які цього дня чисельно зібралися в храмі висловили вітання віршиками та піснями, опісля чого Єпископ-помічник здійснив святкове мирування.

Насамкінець відбулося освячення води та благословення нею вірних.