Стрітенська еко-свічка на підтримку потребуючих: розпочалась четверта хвиля благодійної ініціативи

0
19

Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви за підтримки Міжєпархіальної екологічної мережі та Благодійного фонду «Карітас України» розпочало чергову (четверту) хвилю соціально-екологічної ініціативи «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки».

Про це повідомляє інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Вже традиційно в рамках ініціативи будуть виготовлені стрітенські свічки із натуральної вощини, які вірні зможуть придбати за пожертви, що будуть спрямовані на закупівлю продуктів для благодійних їдалень та для придбання продуктових наборів для біженців, вбогих та потребуючих.

«Започаткування ініціативи Екобюро УГКЦ переслідувало подвійну мету: відновлення церковної традиції вжитку свічок з бджолиного воску та внесок для чистоти довкілля й збереження Божого створіння у синергії з виявом християнської солідарності та допомогою тим, хто знаходиться в особливій соціально-економічній скруті», – констатує очільник Екобюро УГКЦ професор Володимир Шеремета.

Духовенство та віряни можуть підтримати дану ініціативу, організовуючи у парафіяльних спільнотах виготовлення та екодекорування свічок з натурального бджолиного воску, або ж взявши під реалізацію готові екосвічки, зроблені волонтерами, а отримані кошти передати до місцевого чи регіонального осередку благодійного фонду «Карітас України».

Кожен може долучитися, склавши в храмах пожертви за придбані в рамках ініціативи свічки з натурального воску, які будуть спрямовані на підтримку благодійних їдалень та продуктовні набори для потребуючих.