Дивимося трейлер фільму “Будинок “Слово”. Нескінченний роман”

0
9

9 травня в український прокат виходить одна з найочікуваніших стрічок останніх років – драма “Будинок “Слово”. Нескінченний роман”, яка розповідає драматичну історію українських письменників доби “розстріляного відродження”. Трейлер стрічки, яка йшла до глядача понад 10 років, презентували 20 березня: його автор – музикант Олександр Хоменко, засновник гучного музичного проєкту “МУР”.

“Над цим проєктом ми з командою працювали понад 10 років. І недаремно. Це довга і непроста дорога повернення письменників “Розстріляного Відродження” із небуття”, – розповідає Тарас Томенко, режисер фільму “Будинок “Слово”. Нескінчений роман”.

Події фільму починаються у 1927 році у Харків, де за наказом Сталіна збудували кооперативний будинок “Слово”. У ньому зібрали під одним дахом українських письменників, яких змусили працювати на благо системи. Фільм розповідає про те, як комуністичний рай перетворюється на справжнє пекло з репресіями, розстрілами, втраченими мріями та життями. Серед них Хвильовий, Курбас, Яловий – ті імена, які увійдуть в історію України як “Розстріляне відродження”.

Кадр з фільму “Будинок “Слово”. Нескінченний роман”

Роль Миколи Хвильового зіграв зірка українського кіно та театру В’ячеслав Довженко, письменника Майка Йогансена – актор Андрій Ісаєнко, Володимира Сосюра – театральний режисер Андрій Май, а акторку Наталію Ужвій – Слава Красовська. Світова прем’єра художнього фільму “Будинок “Слово”. Нескінчений роман” відбулась на Варшавському кінофестивалі 2021 в рамках міжнародної конкурсної програми. Автори сценарія стрічки – режисер Тарас Томенко та поетка й письменниця Любов Якимчук.

Джерело