«Клініка святого Луки» за підтримки благодійників щодня надає десятки медичних послуг

0
3

Як відомо, Лікувально-діагностичний центр «Клініка святого Луки» є соціально-відповідальним підприємством Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ й функціонує шляхом рефінансування, яке спрямовують для підтримки людей у потребі. З початку повномасштабного вторгнення, підтримуючи заклик Синоду Єпископів УГКЦ «Лікувати рани війни» у різний спосіб, медзаклад почав надавати в десятки разів більше благодійних послуг завдяки соціальним проєктам та ініціативам. Про благодійні послуги та як ними скористатись, розповідаємо у цій статті.

На даний час під патронатом Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та міжнародних благодійних організацій продовжують реалізовуватися наступні проєкти:

«Здорові діти у майбутнє»

Меценат: місіонерська організація «Die Sternsinger» з м. Ахен, Німеччина.

Допомога зовсім юному поколінню дуже важлива і базується на забезпеченні якісної морально-психологічної та медичної допомоги. Адже діти — це наше майбутнє, й турбота про їхнє здоров’я сьогодні визначає їх добробут у майбутньому.

Дана соціальна ініціатива працює за принципом: 80% вартості послуг, згідно з прайсом Клініки, оплачує спонсор, а пацієнт — лише 20%.

Скористатися послугами можуть:

  • діти ВПО;
  • сироти та напівсироти, у тому числі й діти полеглих Захисників України;
  • діти з інвалідністю;
  • малеча з багатодітних сімей.

Діткам надається можливість комплексної діагностики, консультації дитячих спеціалістів та, що важливо, — можливість проведення малих оперативних втручань і слухопротезування.

«Благодійна підтримка з Німеччини»

Фундатором даної ініціативи є благодійна організація «Renovabis» м. Фрайзінг, Німеччина.

Ця соціальна ініціатива також працює за принципом, завдяки якому 80% вартості послуг, відповідно до прайсу Клініки, оплачує спонсор, а пацієнт — лише 20%. Скористатися нею можуть:

  • люди з інвалідністю;
  • пенсіонери;
  • сім’ї загиблих воїнів;
  • одинокі матері;
  • малозабезпечені особи;
  • внутрішньо переміщені особи.

У рамках проєкту можна отримати консультації спеціалістів та лабораторну діагностику, а за потреби й оперативне лікування на індивідуальних умовах.

Варто додати, що оперативне лікування за зниженими цінами та госпіталізація в стаціонарі у «Клініці святого Луки» проводиться за такими напрямками: загальна хірургія, проктологія, урологія, гінекологія, травматологія, онкохірургія, судинна хірургія, отоларингологія, а також операції на щитоподібній та грудних залозах.

Багато пенсіонерів та людей з інвалідністю, на жаль, опиняються перед труднощами, які не дозволяють їм отримати якісне необхідне лікування чи оперативне втручання. Часто доводиться вибирати між потребами повсякденного життя і власним здоров’ям. У такі моменти підтримка суспільства та благодійних організацій набуває особливого значення, допомагаючи таким людям отримати доступ до необхідної медичної допомоги та зберегти якість життя.

«Я, Лисиця Галина Володимирівна, у «Клініці святого Луки» робила операцію на грижу. Операція була тяжка, тривала 7 годин. Я дуже вдячна лікарю, який робив мені операцію, а також спонсорам, що дали мені таку можливість зробити її на пільгових умовах».

«Я, Косович Василь Михайлович, хочу подякувати всім працівникам, які допомагали оперувати мене, а також спонсорам, які допомагають з Німеччини, за усе добро, яке мені надали. Щиро дякую вам за все. У «Клініці святого Луки» дуже гарні лікарі й медсестри».

На знак вдячності операційній бригаді та своїм лікарям, Василь Михайлович подарував для медзакладу ікону святого Луки.

Проєкти «Благодійна підтримка з Німеччини» (для дорослих) та «Здорові діти у майбутнє» продовжують діяти до кінця 2024 року.

«Разом з Україною завжди»

Даний проєкт Івано-Франківська Архієпархія втілює за фінансування Італійської Агенції з питань Співробітництва в галузі Розвитку AICS у співпраці з італійськими організаціями Focsiv, Missione Calcutta, ARCS, Condivisione fra i popoli та IBO Italia.

У рамках проекту «Разом з Україною завжди» надаються безоплатні медичні послуги для людей у потребі. Проєкт діє для таких пільгових категорій:

  • пенсіонери;
  • сімʼї загиблих Воїнів;
  • люди з інвалідністю;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • малозабезпечені сімʼї;
  • сироти.

Окрім того, можна отримати набір медикаментів як для дорослих, так і для дітей. Такі набори отримали вже 200 осіб.

Ще однією ініціативою у межах цього проєкту є виїзна безкоштовна медична допомога для людей, які проживають на території протопресвітеріатів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Забір крові на дослідження здійснюється бригадою спеціалістів Клініки безпосередньо на території деканальних храмів.

«Наша мета – надавати медичну допомогу тим, хто її потребує найбільше, і такі проєкти є важливим кроком на шляху до реалізації нашої місії. Дякуючи усім меценатам та Архієпархіальному управлінню Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, від початку 2024 року та станом на 31 серпня 2024 року благодійну медичну допомогу отримало 5 079 осіб. Зокрема було надано 22 445 пільгових послуг, включаючи 97 оперативних втручань (з них 71 великі та 26 малі операції)», — зазначають медики.

Якщо ви входите до числа бенефіціарів вищезазначених проєктів та бажаєте скористатися благодійними послугами, телефонуйте: 098 417 88 31; 050 940 07 81; 073 425 74 78.

Пресцентр ЛДЦ «Клініка святого Луки»