Як одягатися в міжсезоння

0
23

У міжсезонний період погода часто страждає змінами настрою. Що робити, коли практично літня спека раптово змінюється справжнім осіннім дощем? Різкі перепади температури створюють проблеми з вибором одягу.

Вранці буває складно знайти вбрання, в якому не буде ні холодно, ні гаряче протягом усього дня. Знайома ситуація? На допомогу — кілька порад про те, що краще одягти в теплу, але дощову погоду.

Закрита блузка

Зараз ще можна носити блузку з короткими рукавами, але головне, щоб вона була без декольте. Це допоможе уникнути застуди в разі, якщо ви потрапите під сильну зливу. Те ж саме стосується футболок: можливо, глибокий виріз має привабливий вигляд, але він не захистить ваші дихальні шляхи від поривів вітру. А якщо ви віддаєте перевагу сорочці, не забудьте застебнути всі ґудзики, інакше температура і нежить гарантовані.

Легкі штани

На початку осені ще рано діставати із шафи щільні джинси і вовняні штани. Але час усвідомити, що час повітряних літніх суконь вже позаду. На щастя, завжди можна покластися на компромісний варіант — легкі штани вільного крою. Виберіть комфортну модель з просторими штанинами. Літні штани ліпше захистять від негоди, ніж сукня, і в них вам не буде спекотно, коли сонце знову вийде з-за хмар.

Тренч або вітрівка?

Тепер — про вибір верхнього одягу. Здавалося б, що може бути зручніше в дощовий день, ніж водонепроникна вітрівка? Це так, але тільки не в теплу погоду! Куртки з синтетичних, пластикових матеріалів створюють «парниковий ефект»: що виділяється організмом тепло накопичується під тканиною. Тому прибережіть вітрівку до настання холодів, а поки зробіть ставку на легкий бавовняний тренч. По-перше, він врятує від дощу і водночас не дасть задихнутися від спеки. По-друге, цей вид верхнього одягу має більш стильний і жіночний вигляд, ніж вітрівка. А якщо ви не плануєте довго бути на вулиці, одягніть  широкий блейзер: він менш практичний, ніж тренч, але теж здатний захистити від вітру і вогкості.

Взуття та аксесуари

Найкращий аксесуар у дощову погоду — це, звичайно, парасолька! Її варто обов’язково захопити з собою, особливо якщо ви вирішили обійтися без верхнього одягу.

Що стосується взуття, сандалі і в’єтнамки слід відкласти до наступного літа. Ганчіркові кеди, теніски та еспадрильї теж не підійдуть: тканина легко пропускає воду, а з мокрими ногами ви ризикуєте застудитися. Тому оберіть доречне в міжсезоння взуття — легкі мокасини або модні білі кросівки.

Джерело: ТСН