Монумент Митрополиту Андрею Шептицькому

0
221

1 листопада 1944 року відійшов по вічну нагороду до Господа Митрополит Андрей Шептицький. Такі величні постаті народжуються раз на століття. «Одного лиш прохаємо в Тебе: вимоли в Господа святости і премудрости для нашого народу, про які Ти за життя так щиро молився», – сказав Йосип Сліпий на похороні Митрополита у Львові…

«Постать Андрея Шептицького – це той високий орiєнтир, на який повинен орієнтуватись кожен українець, читати та виконувати його мудрi настанови. Вiн зробив усе, щоб Україна в майбутньому стала прогресивною, незалежною, самодостатньою, успiшною європейською державою, – розповідає скульптор Данило Книшук, який з 2012 року працює над скульптурним образом Митрополита Андрея. – Мене надихали його мудрi слова: «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну!». Мене захоплювала постать духовного лідера, який своїм прикладом, діяннями, мудрими настановами об’єднав українців на шляху здобуття державності.

Я створив зменшену модель монументу Андрея Шептицького, яка була експонована в музеї мистецтв Прикарпаття. Хотiлось нашого велета духу зобразити у скульптурнiй пластицi для наступних поколiнь. Наразi власними силами створено гiпсове повномасштабне погруддя монументу. Для подальшої роботи над монументом потрібно перевести модель у гранiт. Робота творення монументу буде продовжена уже при сприяннi та пiдтримцi меценатiв. Прошу долучатись…».

Щоб подивитись на монумент в Івано-Франківську, звертайтесь до скульптора Данила Книшука за номером телефону: 066 709 3073.

О. БИСТРИЦЬКА.