#ФільмНаВихідні: Під покровом Божого Провидіння

0
472
Владика Софрон Мудрий

У суботу, 31 жовтня, минає шоста річниця з дня, коли світлої пам’яті Владика Софрон Мудрий відійшов до вічності.

У свій час наш Митрополит Володимир так згадував про Владику Софрона: «Я проживав із Владикою Софроном в одному домі понад 10 років. Ми зустрічалися з ним кожного дня. І перше, що хотів би засвідчити про нього, це те, що Владика Софрон був мужем молитви. Перша зустріч, яка у нас з ним була, – це у нашій богослужбовій каплиці на Божественній Літургії». За словами Архієрея, Владика Софрон постійно молився, а після Служби Божої промовляв церковне правило: Утреню, Часи, Обітницю, Вечірню, Повечір’я, Північну.

Знаменно, що коли Владика Софрон повернувся до нас, на Івано-Франківщину, він вже був знаною людиною. Його знали в цілому світі як ректора колегії св. Йосафата в Римі, як багатолітнього очільника Радіо Ватикану.

«Ми з його голосом виростали, адже до храму не можна було йти. І тільки по радіо з Ватикану ми мали можливість молитися Святу Літургію і слухати проповідь саме Владики Софрона», – пригадував Митрополит Володимир.

Саме тому, редакція Всеукраїнського часопису «Нова Зоря» у своїй рубриці #ФільмНаВихідні радить до перегляду фільм-портрет про Софрона Мудрого, який став останнім доробком життя про нього.

Фільм “Під покровом Божого провидіння” створено телестудією «Апостол» до 90-літнього ювілею єпископа. В ньому поетапно розкривається життєвий шлях, акцентується увага на обставинах, у яких особливо видно руку Божого Провидіння.