Будиночки для котів «безхатьків»: як черкаські школярі реалізували благодійний проєкт.

0
26

Учні Черкаської спеціалізованої школи №28 на уроках трудового навчання виготовили хатку для вуличних котів, а потім продали її на “імпровізованому аукціоні”, – розповіла директорка закладу Тетяна Скорик. На виручені гроші придбають необхідне для уроків праці.

Про це повідомляє Суспільне.

Тепер триколірна кішка Мурка від снігу й холоду ховається в дерев’яному будиночку. Його встановили біля місцевого зоомагазину 7 лютого. Працівниця магазину Анжела Дубінська розповіла, що він став прихистком для семи вуличних котів.

Хатку змайстрували учні 28-ї школи. Вони й попросили жінку продати котодім. ЇЇ чоловік Максим Дубінський написав про це у соцмережі. Будиночок на два поверхи і чотири під’їзди коштував півтори тисячі гривень.

“За 40 хвилин після публікації посту у мене на картці вже було 2 тисячі 200 гривень. 2 тисячі гривень я передав у благодійний фонд школи, а 200 гривень ( так попросили діти) котам на харчі”, – розповів Максим Дубінський.

Виготовили котохатку семикласники 28 школи Черкас. Школяр Нікіта Гребінь розповів, що майстрували її на уроці трудового навчання.

Над проектом працювали місяць, розповів вчитель трудового навчання Віталій Ложка. Могли б і швидше, але не вистачало матеріалів та інструментів, адже, з його слів, всьому у майстерні більше 30 років:

“Нам потрібні пилки для дерева, шліфувальний папір, цвяхи різної довжини. Тому й вирішили продати котобудинок, а на виручені гроші придбати найнеобхідніше”.

Тепер зможуть не лише купити матеріали, а й розвивати «мінібізнес», бо діти навчились виготовляти якісніші речі і вдосконалили навички. Зі слів директорки школи Тетяни Скорик, для дітей – це хороша школа підприємництва:

“Дуже добре, що діти не просто свердлять дірки в дошці якійсь чи в бруску, а виготовляють вироби і бачать результат своєї роботи”.